Răceala în colectivitate

promo-fiterman

Sănătatea copiilor devine prioritatea oricărui părinte, mai ales când cel mic devine parte dintr-o colectivitate, când îl trimiţi la grădiniţă sau şcoală. În grupe sau clase este deseori plin de copii răciţi, pentru că atunci când se îmbolnăveşte unul, ştim bine că se îmbolnăvesc toţi, şi deseori şi familiile lor la care duc plini de mărinimie microbii şi virusurile.
Aşadar ce poate face un părinte în aceste circumstanţe? Nu vei reuşi să eviţi toate valurile de viroze ce apar în colectivitatea copilului tău, dar poţi să-ţi înveţi bine copilul regulile de igienă, precum şi ce să facă dacă are copii bolnavi în jur.

1. Învaţă-l să se spele bine pe mâini.

Copiii nu acordă mare atenţie îndemnului de a-şi spăla bine mâinile cu săpun, însă acest mesaj merită repetat cât mai des cu putinţă. Spălatul pe mâini este cea mai bună metodă pentru a preveni răspândirea germenilor şi pentru a ţine departe bolile infecţioase de copilul tău. Copiii pot învăţa să se spele pe mâini de la vârste foarte fragede, iar părinţii îşi pot spăla copiii pe mâini cu mult înainte ca ei să înveţe să se spele singuri, ca să se obişnuiască cu gestul, cu deprinderea şi cu frecvenţa de câteva ori pe zi.

2.Păstrează şerveţele la îndemână.

A avea şerveţele la grădiniţă sau la şcoală, este de regulă un lucru firesc pe lista de necesităţi a unui copil în colectivitate. Asigură-te că îi pui în ghiozdănel pachetul de şerveţele şi că îl înveţi cum să-l folosească, pentru că este cu mult mai igienic decât folosirea unei singure batiste pe parcursul întregii zile, dacă este răcit sau îi curge nasul. Învaţă-ţi copilul să îşi acopere gura când tuşeşte sau strănută. Gura nu se acoperă cu mâna, ci cu un şerveţel. Copiilor le este greu să reţină aceste reguli, dar până la urmă le vor deprinde dacă, ori de câte ori eşti cu el, le dai un bun exemplu şi le reaminteşti corect ce au de făcut când sunt răciţi.

3. Ţine copilul acasă când este bolnav!

Atunci când copilul are febră, tuşeşte puternic sau se simte rău, este cu mult mai bine pentru toată lumea să stea acasă. Nu numai că se vindecă mai bine acasă, tratat şi odihnindu-se, decât alergând prin colectivitate,dar acest lucru este un act de responsabilitate şi respect şi faţă de ceilalţi copii din anturajul lui, căci împiedicaţi astfel îmbolnăvirea altor micuţi.

4. Consultă medicul pediatru şi la recomandarea acestuia puteţi începe o cură cu vitamina C.

Un plan personalizat de creştere a imunităţii poate fi benefic.

Propolis C Răceală şi Gripă plicuri tratează simptomele de gripă şi răceală, dar în plus inhibă multiplicarea virusurilor şi creşte imunitatea organismului. Prin conţinutul de tinctură de propolis, Echinaceea, Vitamina C şi extracte din plante, Propolis C Răceală şi Gripă reduce cu 50% durata medie a virozelor (dovedită clinic). Propolis C Răceală şi Gripă are efecte terapeutice comparabile cu medicamentele obişnuite, cum ar fi aspirina, paracetamolul şi ibuprofenul, însă nu are afecte adverse.

Comments

comments