Recomandări calde pentru anotimpul rece

Chiar dacă vremea nu mai este atât de prietenoasă și nu ne mai îmbie atât de mult ca în sezonul cald să ieșim din casă, asta nu înseamnă că vom rămâne captivi între patru pereți. „Interviul special“ vă va convinge de ce este bine să călătorim cât mai mult și cât mai des împreună cu copiii (în sezonul rece, puteți bifa, de exemplu, destinații aflate în apropiere de București), iar rubrica „În vacanță“ vă trimite la trei muzee din Capitală – Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Antipa și „Muzeul Vârstelor“. Iar dacă totuși preferați să petreceți după-amiezele sau weekendurile de toamnă în casă, avem sugestii și pentru această opțiune.

Alegerea vă aparține:

1. Gătitul este relaxant. Nu pentru toată lumea, dar pentru o bună parte da. În interiorul paginilor „Rețete“, găsiți preparate delicioase, ca la mama acasă. Celebra „Supă cu găluște“, deși pare banală, este unul dintre ele. Aflați că, în ciuda aparentei simplități, ea are o serie de secrete. Apropo, chiar v-au ieșit întotdeauna găluștile atât de pufoase încât să se topească în gură? În cazul în care nu s-a întâmplat așa, aflați „misterul“ la rubrica „Rețete“.

2. Lectura ne aduce informații utile. Se spune că toate femeile însărcinate sunt fericite, că emană o bucurie și o lumină aparte când poartă în pântece un copil. Ei bine, în realitate lucrurile sunt ușor diferite. Articolul „Toate femeile sunt fericite în timpul sarcinii – adevărat sau fals?“ („Mit sau realitate“) demontează această veche zicere și aduce la lumină informații noi. Sau, mai curând, reale. Paginile „Frumusețe“ și „Sport“ vin și ele cu noutăți de folos tuturor celor care vor să citească despre cum să treci cu bine peste sezonul rece sau despre precauțiile pe care trebuie să le ia cineva dacă decide să facă exerciții fizice în timpul sarcinii, conform recomandărilor făcute de Colegiul american al obstetricienilor și ginecologilor.

3. Tot prin lectură, ne facem ordine în gânduri. Aveți probleme cu somnul, ați căutat pe internet soluții și nu sunteți complet lămurite? Nu treceți peste articolul de la „Sfatul medicului“ – interviul oferit de Mona Ciurezu, primul specialist în somn din România! Iată un sfat: „Achiziţionează o pernă care să te ajute să dormi mai bine pe o parte. Nu te enerva când te trezeşti. Tratează lucrurile cu calm, fă exerciţii de ralaxare pentru o readormire lină (numară, urmăreşte-ţi respiraţia, gândeşte-te la ceva frumos)“.

Vă dorim un sfârșit de toamnă energic sau liniștit, după placul fiecăruia!

Comments

comments