Recomandări de lectură pentru luna iunie

Care este secretul unei mame în formă? Ne spune o mamă în formă! Diana Știrbu, intervievata acestei ediții, are un băiețel de 8 luni și este antrenoare de fitness cu experiență îndelungată, unul dintre primii bloggeri din domeniul ei. Ne-a povestit în „Interviul special“ despre cât de importantă este mișcarea pre și post partum (întotdeauna cu acordul medicului), ce tip de exerciții putem face acasă dacă nu ne permitem să mergem la sală și cum a ajutat-o pe ea sportul în timpul sarcinii. „Pe mine m-a ajutat enorm mișcarea. Nu am avut deloc probleme legate de umflarea picioarelor sau disconfort. Ultima lună este destul de grea, dar eu recomand activitatea fizică ușoară chiar și atunci“, ne-a spus Diana Știrbu. Așadar, ați aflat antidotul picioarelor umflate, restul secretelor le descoperiți în interviu!

Rubrica „Sfatul medicului“ vă aduce două articole. Primul, „Insolația la copil“, este de sezon și descrie detaliat consecințele creșterii bruște a temperaturii corporale, tratamentele și, mai ales, metodele de prevenire. Al doilea se numește „Alăptarea și dezvoltarea emoțională a copilului“ și explică pas cu pas în ce constă acest tip de dezvoltare, când începe și cum poate fi încurajată.

„De ce unele femei își neagă sarcina“ – iată titlul unui alt material din ediția de iunie („Sarcină“). Dacă „sarcina falsă“, numită şi „sarcina fantomă“, implică punerea stărilor de greaţă şi a senzaţiei de oboseală pe seama existenţei unei sarcini imaginate, în cazul negării, sarcina există, iar stările de rău din această perioadă au, în mintea gravidei, cu totul şi cu totul alte motivaţii. „Negarea sarcinii“ este întâlnită mai rar, e drept, dar face parte din realitate. Tot din realitate vine și luxația congenitală de șold, subiectul articolului de la rubrica „Sugar“. De câte feluri poate fi, cum o detectezi și ce ai de făcut ca părinte, citiți în textul amintit.

Încheiem sugestiile de lectură din acest număr cu rubrica „În vacanță“. În căutarea destinaţiilor perfecte de mers în călătorii împreună cu copiii, primul impuls este să intrăm pe internet și să găsim recomandări făcute de părinţi. Am răsfoit noi în locul vostru paginile virtuale și am selectat câteva bloguri pe care le considerăm surse excelente de inspiraţie – cei care se ocupă de ele sunt părinţi şi relatează din propria lor experienţă. O vară plină de aventuri vă dorim, că soare și bună dispoziție vom avea din plin!

Cu drag, revista „Copii și părinți“!

Comments

comments