Reguli pentru micii plimbăreţi

 

promo-martie-2014-4

Instalate şi folosite corespunzător, scaunele auto pentru siguranţa copiilor (sau a centurilor de siguranţă, în funcţie de vârsta acestuia) sunt prima protecţie pe care le-o oferim celor mici când plecăm la drum cu maşina. Dublează asta cu un stil defensiv de a conduce şi vei ajuta la creşterea nivelului de siguranţă a copilului tău în ceea ce priveşte călătoriile.
Şi copiii au responsabilităţi când vine vorba de siguranţa în maşină. Majoritatea copiilor petrec cel puţin o oră pe zi în scaunul auto şi este bine să fie învăţaţi câteva reguli simple pentru a călători în siguranţă. Asigură-te că i-ai explicat clar celui mic faptul că aceste reguli trebuie urmate de fiecare dată, indiferent de cel care conduce vehicolul sau cât de scurtă este călătoria.
1. Centura de siguranţă se poartă de fiecare dată când călătorim cu maşina. Trebuie fixată încă dinainte de a fi pornită maşina şi trebuie păstrată până la finalul călătoriei.
2. Folosiţi toate centurile – majoritatea maşinilor sunt echipate cu centuri de siguranţă care protejează şoldurile şi umerii, cuplate în aceeaşi centură, dar altele au două centuri separate, una pentru zona şoldului şi una pentru umăr. Unele maşini sunt dotate doar cu o centură care se fixează numai în zona şoldului. Învaţă-l pe cel mic să se asigure că a prins bine toate centurile de siguranţă. De asemenea învaţă-l să nu îşi dea centura pe după braţ, doar pentru că este mai confortabilă această poziţie.
3. Nu împărţiţi aceeaşi centură de siguranţă – poate părea cel puţin amuzant pentru copii să stea câte doi fixaţi cu aceeaşi centură de siguranţă. Asigură-te că acest lucru nu se întâmplă!
4. Copilul stă pe bancheta din spate – Copiii sub vârsta de 13 ani sunt obligaţi să călătorească pe bancheta din spate. Acest fapt îi protejează de posibile accidente în cazul în care se deschide air-bag-ul. Explică-le copiilor că air-bag-ul poate răni serios un micuţ pentru că acestea sunt proiectate pentru a proteja un corp de adult.
5. Fii ferm – copiii trebuie să înţeleagă importanţa de a sta liniştiţi pe locul lor de pe bancheta din spate. Dacă ţipă sau se mişcă de colo până colo, pot distrage atenţia şoferului şi pot pune în pericol viaţa pasagerilor.
6. Acelaşi reguli se urmează în orice maşină – Copiii trebuie să urmeze aceleaşi reguli chiar dacă aceştia călătoresc în maşina unui prieten de familie sau a unei rude, indiferent dacă ceilalţi pasageri nu respectă un set de reguli. Dacă cineva îi cere copilului să se aşeze pe scaunul din faţă al maşinii, micuţul tău trebuie să ştie să refuze politicos acest lucru şi să-i spună şoferului că preferă să stea pe bancheta din spate a maşinii.

Comments

comments