Relaţia perfectă cu bebe

promo_74

Relaţia dintre mamă şi copil nu are definiţie: este acea relaţie care transformă o femeie într-o persoană completă şi responsabilă. I se dezvoltă sentimente de afecţiune, pe care până atunci nu şi le descoperise. Asta te face să-ţi copleşeşti micuţul cu dragoste şi protecţie. Acesta este sentimentul care te face să te trezeşti noaptea pentru a-ţi hrăni micuţul sau doar pentru a-l linişti atunci când plânge.

Cercetătorii încă află lucruri uimitoare despre bebeluşi. Este cert însă că legătura puternică dintre bebeluş şi mama sa este aceea care îi garantează celui mic un prim model pentru relaţiile speciale pe care le va stabili în viitor. O relaţie bună îi promite celui mic siguranţa de care va avea nevoie ca adult şi o stimă de sine pozitivă.

 

De ce este atât de importantă relaţia dintre mamă şi copil?

 

O relaţie solidă este extrem de importantă pentru bebeluş. Studiile recente, realizate pe puii de maimuţă, au demonstrat că celor cărora li s-a oferit o mamă manechin din pluş, chiar dacă aceasta era realizată din cele mai fine materiale ce imitau blana animalelor, au avut o dezvoltare mai lentă şi au suferit crize de disperare. Cercetătorii au suspectat că lipsa de relaţionare dintre mamă şi puiul său poate cauza probleme severe.
Foarte mulţi nou-născuţi sunt pregătiţi să relaţioneze cu mama lor imediat. Mamele, în schimb, trăiesc un mix ciudat de sentimente referitor la asta şi nu se implică imediat. Unele femei simt nevoia unui ataşament imediat, încă din primele minute de după naştere. Pentru altele, însă, poate fi nevoie de ceva mai mult timp pentru a se adapta noii posturi.
Relaţionarea este un întreg proces, nu ceva care are loc în câteva minute, nu depinde de un anumit interval fix, nu îţi poate oferi nimeni un timp anume de la naştere până când vei stabili o relaţie strânsă cu micuţul tău. Relaţionarea este un produs al cumulului de întâmplări care au loc în fiecare zi. Este posibil să nici nu-ţi dai seama când are loc, este posibil să nici nu realizezi primul zâmbet al copilului tău, şi din acel moment să realizezi că te umple de dragoste şi bucurie.dezavantaje, important este să alegi ce este mai bun pentru micuţul tău.

 

SFAT

Felul în care relaţionează cei mici – Când eşti părinte durează ceva timp până când înţelegi modalităţile prin care poţi interacţiona cu cel mic. Nu uita că atingerea devine limbajul la care cel mic răspunde cel mai repede. Contactul piele-pe-piele îi aduce multă alinare. Contactul vizual îţi asigură o comunicare semnificativă de apropiere. Observă cum micuţii urmăresc cu privirea anumite obiecte care le trec prin faţa ochilor. De asemenea cel mic va începe încă de devreme să-ţi imite expresiile faciale şi gesturile. Bebeluşii preferă vocile umane şi se bucură de o comunicare cu acestea. De multe ori se bucură să te asculte în timp ce-i descrii activităţile tale de zi cu zi sau îi împărtăşeşti sentimentele tale.

Comments

comments