Reteta lunii – Calcan la cuptor

calcan-la-cuport

Când vine vorba de peşte, mămicile se tem înainte de a-l introduce în alimentaţia celui mic, pentru că se ştie că acesta conţine o cantitate mare de mercur. Astfel încât, îţi pui întrebarea dacă este sănătos să consumi peşte. Ei bine, cu siguranţă este foarte sănătos, iar îngrijorările cu privire la cantităţile mari de toxine sunt exagerate şi nu există aproape niciun risc asociat cu consumul de peşte, ba dimpotrivă, pentru o bună dezvoltare a creierului, este indicat să existe un consum moderat în primii doi ani de viaţă ai copilului.

Ingrediente:

-1,500 kg calcan, 3 linguri unt,1/2 lingură făină, 200 gr. smântână, sare şi piper

Preparare:

Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşează în farfurie cu partea albă în sus.
Se stropeşte bine cu unt. Se acoperă cu un capac sau cu o coală de hârtie albă mai tare, de mărimea farfuriei. Se dă la cuptor la foc mijlociu, se ţine aproximativ o oră. Se unge din când în când cu untul din farfurie. Se încearcă cu o scobitoare, ca şi calcanul fiert, şi când este gata, se scoate din cuptor şi se curăţă de piele.
Separat se încălzeşte o jumătate de lingură de unt. Când este fierbinte se pune tot atâta făină şi se amestecă fără a lăsa să se îngălbenească. Se adaugă smântână, turnată câte o linguriţă, şi se amestecă mereu.
Se adaugă sare şi piper. Se ţine la cald, într-un vas cu apă fierbinte. Cu 10 minute înainte de a servi, se toarnă sosul în farfurie peste calcan. Se serveşte foarte fierbinte.
Timp de preparare: 90 minute.

Medicul pediatru este cel care urmăreşte evoluţia copilului tău, de aceea, informaţiile oferite de noi au caracter informativ. Vă recomandăm să verificaţi opinia medicului în ceea ce priveşte sfaturile de nutriţie!

Sursă reţetă: www.reteteculese.ro

Comments

comments