Să ne bucurăm de vară!

Miroase a căpşuni şi a zmeură, zilele sunt în sfârşit mai călduroase, iar vara şi-a intrat în drepturi. Vrem să călătorim mai mult (nu rataţi materialul de la rubrica „În vacanţă“!), să ne înfruptăm din bunătăţile anotimpului, să ne bucurăm de lumină şi de soare.

Începem recomandările acestei ediţii cu câteva delicii culinare pentru părinţi. Nutriţioniştii recomandă ca fructele să fie consumate proaspete. Dar putem rezista unei tarte cu vişine, unui pahar cu spumă de căpşuni sau unui tiramisu cu zmeură? Inspiraţi de fructele de sezon, de parfumul şi gustul lor irezistibil, vă recomandăm, dragi părinţi, o serie de reţete absolut delicioase. Le găsiţi, pe toate, în paginile „Reţete“.

Contactul cu aerul curat are un efect benefic asupra somnului. De câte ori aerisim camera bebeluşului, de ce intervin tulburările de somn şi ce trebuie să urmărim când nu îşi poate întoarce capul dintr-o parte în alta? Răspunsurile, în articolul de la rubrica „Sugar“, intitulat „Somn uşor, puişor!“.

Materialul de la „Sfatul medicului“ – „7 lucruri esenţiale despre alergii“ – este realizat împreună cu medicul specialist în dermatologie şi alergologie, Brânduşa Petruţescu. Apropo, ştiaţi că, în cazul animalelor, nu părul este cel care provoacă alergii, ci epiteliul, adică acea descuamare de pe pielea animalului? Respiratorii sau alimentare, cu manifestări în rândul bebeluşilor sau al adulţilor, veți găsi în interiorul acestui text tot ce vreți să ştiți despre alergii.

Şi pentru că vara mai este şi perioada din an în care mergem cel mai mult în concedii, v-am pregătit o serie de sfaturi pentru siguranţa familiei. Articolul „Cum te aperi în caz de incendiu, trăznete, valuri mari şi avalanşe“ este un ghid de supravieţuire pentru diverse situaţii mai puţin plăcute.

„E foarte obositor și foarte frustrant uneori, dar de câte ori încerc să-i impun lui Mark ceva (…) îmi aduc aminte cât de mult uram și eu asta când eram mic și atunci încep să povestesc cu el. Uneori înțelege, de multe ori, nu. Uneori facem ca mine, alteori facem ca el“, ne-a povestit Alex Zamfir, în „Interviul special“, despre relaţia cu fiul lui, Mark. În mediul online, mai este cunoscut drept „cel mai bun tată“. Aşa i-am spus şi noi după ce am vorbit despre una dintre cele mai frumoase meserii din lume, aceea de a fi părinte.

Inspiraţie şi căldură în suflete vă dorim!
Revista „Copii şi părinţi“

Comments

comments