Sarcina care depăşeşte termenul

sarcina-18

Câteva zile sau săptămâni peste data probabilă a naşterii înseamnă mai mult timp de odihnă înainte de naştere. Numai 5% din femei nasc la termen, majoritatea depăşind data probabilă.
Motivul principal pentru care data probabilă a naşterii este rareori cea corectă este faptul că aceasta este, de fapt, o dată estimată, la care se ajunge calculând 40 de săptămâni de la ultima menstruaţie. Bebeluşul tău se poate naşte în intervalul de două săptămâni sau de după această dată, motiv pentru care o sarcină este considerată peste termen numai după săptămâna 42.
Se întâmplă destul de des ca un bebeluş să se nască peste termen dacă femeia se află la prima sarcină, care este de obicei mai lungă, depăşind, în medie, cu opt zile data estimată a naşterii, în vreme ce al doilea copil se naşte, în medie, cu trei zile mai târziu. De asemenea, poziţionarea greşită a capului copilului poate întârzia coborârea acestuia.
Multe femei preferă să nu dea motiv de îngrijorare prietenilor şi familiei şi să menţioneze mai degrabă un interval de timp în care bebeluşul s-ar putea naşte. Dacă sarcina se apropie de săptămâna 42, medicul va discuta cu tine despre folosirea unor medicamente pentru provocarea travaliului.

Monitorizarea bebeluşului

Unele sarcini se menţin chiar şi după ce placenta îşi pierde abilitatea de a hrăni fătul. După săptămâna 40, să fii mai atentă la anumite lucruri, pentru a te asigura că micuţul este bine:
Numărătoarea mişcărilor: pe parcursul a 12 ore, în timpul zilei, ar trebui să numeri cel puţin 10 mişcări.
Dacă acest lucru nu se întâmplă, sau bebeluşul nu mai este la fel de activ, sună-ţi moaşa sau medicul.
Monitorizarea bătăilor inimii fătului: Acest lucru este făcut, de obicei, la spital, în sala de naşteri.
Profilul biofizic: Este o ecografie care măsoară mişcările braţelor şi respiraţia fătului, precum şi cantitatea de lichid amniotic.

Metode naturale de a grăbi naşterea

  1. Exerciţiile pentru poziţionarea bebeluşului pot ajuta la evitarea unei sarcini prelungite.
  2. Contactul sexual te poate ajuta să-ţi pregăteşti colul uterin pentru naştere. Lichidul seminal conţine prostaglandină, un hormon care înmoaie colul. Şi orgasmul poate stimula contracţiile uterine.

 

Stimularea mameloanelor produce secreţie de oxitocină, care determină contracţiile uterului. În cazuri rare, stimularea mameloanelor poate determina contracţii puternice, dureroase, sau poate avea ca rezultat diminuarea fluxului sangvin către făt. Această tehnică ar trebui, prin urmare, utilizată sub supravegherea personalului calificat.

 

Comments

comments