Sarcina şi ameninţările produselor cosmetice

frumusete-februarie-2014

De-a lungul celor 9 luni, este foarte important să ai grijă până şi de cele mai mărunte lucruri din viaţa ta, întrucât orice dezechilibru afectează în mod direct sănătatea ta şi a copilului. Trebuie acordată o atenţie sporită asupra alimentaţiei, produselor de îngrijire pe care le foloseşti, a atmosferei în care lucrezi.
Sarcina, ca atare, nu impune restricţii în ceea ce priveşte machiajul, spun medicii. Totuşi, fii atentă la produsele cosmetice pe care le foloseşti. Ele trebuie să conţină un certificat de igienă ce asigură faptul că niciun component al produsului cosmetic nu are efecte negative asupra sănătăţii tale, şi mai ales asupra copilaşului tău. În afară de conţinutul produselor, fii atentă la termenul de garanţie şi la modul de păstrare.

Spune NU cremelor antiacnee şi antirid!

Îngrijirea tenului în timpul sarcinii diferă de la o femeie la alta. Cu toate acestea, nici uneia nu îi este recomandat acidul retinoic, care intră în compoziţia unor creme antiacnee şi antirid. Restricţia este valabilă, în special, în primele trei luni de sarcină. Produsele de reducere a efectului de îmbătrânire sunt bogate în vitamina A, care, la fel, poate determina naşteri cu deficienţe. Cremele antiaging pot conţine şi vitaminele K şi E. O doză prea mare de vitamia E duce la îmbătrânirea rapidă a celulelor.

Amână vopsirea părului

Dacă se poate, aşteaptă până în al doilea trimestru să te vopseşti. Până atunci se vor finaliza toate etapele iniţiale importante ale dezvoltării fătului. Alege un produs de colorare a părului care nu conţine amoniac.

SFAT

Reorientaţi-vă către produsele bio/organice, cu ingrediente naturale şi către cele atestate ca fiind sigure pentru gravide. Atenţie, însă, la uleiurile vegetale care, deşi sunt naturale, afectează sarcina prin fitohormonii pe care îi conţin.

Alte produse de care trebuie să va feriţi în timpul sarcinii sunt ftalaţii prezenţi în lacurile de unghii, în cremele epilatoare, în deodorante, antiperspirante, spray-uri de corp. Ftalaţii absorbiţi la nivel cutanat afectează dezvoltarea fătului.

Comments

comments