Somn uşor în sarcină!

noutati-4

Orice femeie însărcinată realizează că burtica vine la pachet cu multe restricţii, totul pentru binele şi siguranţa micuţului, dar şi a viitoarei mămici. Somnul devine un subiect extrem de sensibil, iar atunci când eşti obosită, poate fi frustrant să te gândeşti că va trebui să stai în aceeaşi poziţie, pe parcursul întregii nopţi. Ca să te asiguri că vei avea o noapte liniştită şi un somn neîntrerupt, încearcă să faci o baie caldă înainte de a te băga în pat, bea un ceai fierbinte (atenţie la ceaiurile permise în sarcină) care te va ajuta să te linişteşti şi să fii relaxată. Încearcă să nu mănânci foarte mult înainte de ora de culcare, şi dacă îţi este foame, consumă gustări uşoare. Dacă suferi de dureri provocate de “greutatea” sarcinii, roagă-l pe partenerul tău să-ţi facă un masaj uşor – astfel îţi va alunga neplăcerile şi orice durere musculară şi te va ajuta să dormi.
În cele mai multe cazuri, aceste probleme de somn apar la femeile aflate în ultimul trimestru de sarcină. Există cauze psihologice, legate de grija firească legată de faptul că vei avea un copil, dar şi cauze provocate de arsuri, nevoia de a urina mai des sau posibile indigestii. Este adevărat, că pe măsură ce uterul creşte, vei găsi tot mai greu o poziţie confortabilă pentru somn.

Pentru a te asigura că vei avea o poziţie de somn confortabilă, poţi începe prin a cumpăra mai multe perne. Există perne speciale, pentru gravide, care prin forma lor deosebită, pot fi plasate sub burtă sau între picioare şi te vor ajuta să te simţi mai bine. Încearcă să dormi pe partea stângă, deoarece în această poziţie, copilul nu presează peste vena cavă inferioară (vasul care aduce sânge la inimă, din jumătatea inferioară a corpului), fapt care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi a funcţionării organelor. Începând cu cel de-al doilea trimestru este indicat să ai mai multă grijă referitor la dormitul pe spate, deoarece uterul pune presiune pe aceeaşi venă. Aceasta înseamnă că dacă stai mai mult timp în această poziţie, este restricţionată cantitatea de oxigen şi nutrienţi care ajung la făt, prin placentă. De asemenea îţi va da stări de ameţeală şi greaţă.

 

Summer Infant – Perna 3 în 1 Ultimate Comfort este o pernă special concepută pentru a oferi suport tuturor zonelor cu probleme în timpul sarcinii şi în perioada postnatală. Designul patentat permite pernei să se transforme, în funcţie de nevoile mămicii şi ale bebeluşului. Materialul fin permite aerisirea pernei, aşa încât nici mămica, nici bebeluşul nu vor transpira excesiv. Husa pernei este 100% din bumbac.

Comments

comments