Sport şi hidratare pentru un stil de viaţă sănătos

promo_64

Încă din primii ani de viaţă, copilul are nevoie de un stil de viaţă echilibrat, atât în ceea ce priveşte alimentaţia, sportul, cât şi hidratarea pentru a performa şi pentru a se dezvolta armonios şi sănătos ca viitor adult.

Fie că practică un sport de echipă sau un sport individual, această activitate are o contribuţie majoră în ceea ce priveşte atât dezvoltarea psihică, cât şi cea fizică a celui mic. Prin sport, copiii devin mai încrezători în sine şi învaţă să concureze cu cei din jur într-un mod corect şi sănătos. Mai mult, cercetările au demonstrat faptul că exerciţiile fizice sunt benefice atunci când vine vorba despre dezvoltarea relaţiilor sociale între copii, dar şi în maturizarea lor psihică.

Toţi aceşti factori recomandă o activitate sportivă zilnică la copii, de cel puţin 60 de minute, interval care îl depăşeşte cu mult pe cel al adulţilor. Pe lângă sport, în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, copiii au nevoie să se alimenteze şi să se hidrateze corect şi sănătos. Alimentaţia bogată în fructe şi legume, care furnizează pentru organismul copilului cantitatea potrivită de vitamine şi nutrienţi, dar şi hidratarea corectă au un rol determinant în creşterea psihică, fizică, emoţională şi afectivă a juniorului.

Medicii specialişti recomandă ca pentru hidratarea celui mic dar şi pentru prepararea hranei acestuia să se evite consumul de apă de la robinet. Pentru a-i asigura celui mic o hidratare de calitate, specialiştii recomandă consumul de apă minerală naturală cu un reziduu sec (total minerale dizolvate) scăzut, cu un conţinut redus de nitraţi, nitriţi şi fluoruri.

Apa Bucovina întruneşte toate aceste proprietăţi şi este recomandată de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu” pentru a fi consumată zilnic de copiii mici.
Oferiţi copilului dumneavoastră un stil de viaţă sănătos prin mişcare zilnică, alimentaţie bogată în vitamine şi hidratare echilibrată!

Bebe e deshidratat?
Micuţul tău este deshidratat atunci când pielea lui este lipsită de elasticitate, secreţia lacrimală este redusă sau are guriţa uscată. Un alt semn al deshidratării îl reprezintă frecvenţa micţiunilor. Dacă bebeluşul udă scutecele la intervale mari de timp şi cantitatea de urină este foarte redusă, mai închisă la culoare şi cu miros neplăcut e momentul să te îngrijorezi.
Fii atentă la semne pentru că cei mici se deshidratează mult mai repede decât adulţii!

Comments

comments