Ştii tot ce se poate şti despre sarcină?

editorial

Din momentul în care ai aflat că porţi în pântece rodul iubirii dintre tine şi partenerul tău, viaţa ia o cu totul altă turnură. Perioada sarcinii este în general privită ca o vacanţă idilică ce durează 9 luni. E adevărat, acestea sunt sentimentele pe care ţi le trezeşte sarcina când eşti abia la început de drum sau când doar vezi sau auzi că o prietenă sau cunoştinţă a rămas însărcinată. Cu totul altfel stau lucrurile când experimentezi toate etapele, chiar dacă, având acces la informaţiile disponibile pe toate mediile de comunicare, cu privire la perioada sarcinii, poate părea că ştii tot ce se poate şti. Adevărul este că în jurul subiectelor legate de sarcină şi naştere pluteşte un aer de mister. De exemplu, ştiai că încă nu se cunoaşte ce declanşează travaliul?

Din fericire, însă, nu toate subiectele legate de sarcină rămân un mister total. Află care sunt cele mai interesante experienţe pe care le trăieşte corpul tău în timpul sarcinii şi naşterii, din numărul de Noiembrie al revistei Copii şi Părinţi.
Luna aceasta, deşi sărbătorim Halloween-ul, nu avem de ce să ne speriem. Afli de la noi cum revii în formă după naştere, pentru că ştim că unul dintre must-do-urile unei proaspete mămici este acela de a se simţi confortabil în corpul său, iar aceasta nu se poate altfel decât printr-o dietă sănătoasă care îi va aduce mult bine atât ei, cât şi micuţului său bebeluş.
La Povestea Lunii abordăm subiectul mâncării sănătoase şi educaţiei în spiritul unei nutriţii corecte, din perspectiva lui Marius Tudosiei, autorul emisiunii ¨Sănătatea în bucate¨ de la Digi 24, dar şi proprietarul unei băcănii şi al unui Charity Shop bistro unde găteşte pentru corporatiştii din Pipera. În categoria “special” intră interviul pe care ni l-a oferit concurentul super-talentat de la Vocea României, Mihai Chiţu, care ne-a vorbit în premieră despre planurile sale profesionale, dar şi despre trăirile de tătic al unei minunate fetiţe în vârstă de 6 ani.

Medicul ne sfătuieşte cum să tratăm problemele dentare la bebeluşi, care sunt cele mai comune afecţiuni şi cum putem veni în întâmpinarea lor, noi mămicile, astfel încât să fim mai pregătite, iar micuţii noştri să nu experimenteze dureri. De asemenea, gravidele primesc sfaturi avizate cu privire la Somnul în sarcină – poziţii ideale pentru un somn liniştit şi cum să faci faţă problemelor de somn de-a lungul sarcinii. Toate acestea, dar şi multe alte subiecte interesante îţi sunt oferite în numărul de Noiembrie.

Comments

comments