Stresul este bun uneori, dar și mai bun este optimismul

În sarcină, ultimele săptămâni par a fi cele mai „grele“: de ce nu trece timpul mai repede ca să-l vedem odată pe bebe? Să-l ținem la piept, să ne uităm în ochii lui, să îi simțim mirosul… Fiecare pas, fiecare secundă din procesul nașterii, începând cu travaliul până la punctul culminant, când bebe vine pe lume, are importanța lui. Stresul și panica pot avea efecte mai puțin plăcute. Așa că, înarmați-vă cu încredere în puterile voastre, programați-vă pozitiv și totul va fi bine! Articolul de la rubrica „Naștere“, „6 întrebări pe care orice graviduță și le-ar pune“, le ajută pe tinerele viitoare mămici cu detalii despre procesul nașterii, în sensul de a ști că e bine să se pregătească dinainte fizic și mental pentru acest lucru.

„Interviul special“ al acestei ediții o are ca protagonistă pe Marcela Ionescu. Este mamă, are doi copii și un soț care se implică activ în creșterea și educația lor. Nu este persoană publică, ci o femeie obișnuită. O femeie obișnuită care a acceptat să ne vorbească despre comorile ei, Vladimir și Radu, și despre experiența de a fi părinte, două motive suficiente să guste din fructul rar al fericirii. „Sunt fericită că m-am redescoperit după ce am devenit mămică, într-un alt mod, diferit de cum eram înainte. Alături de familia mea am totul, nu-mi lipsește nimic. Poate doar niște ore de somn…“, ne-a spus ea. Iată că, oricât de solicitant ar fi rolul de părinte, dacă ne concentrăm asupra momentelor frumoase, reușim să trecem mai ușor peste provocările inerente.

Întrebat dacă există momente când se simte copleșit de jobul de tată, Dan Cătălin Negulescu, intervievatul de la pagina „Cu tati“, ne-a răspuns: „Momente?! O mulțime… Jobul de tată e un job full time, nu se termină practic niciodată, dar mie îmi place să cred că este o <> pe care nu aș schimba-o pentru nimic în lume și mai cred că mi se potrivește cel mai bine J. Te simți copleșit atunci când îi vezi bolnavi, când îi doare ceva și nu știu să îți spună, când plâng, când nu dormi nopțile, când te mai cerți cu soția pentru că aveți păreri diferite. Vestea bună este că treci peste toate, iar ei cresc, sunt sănătoși și fericiți pentru că le-ai fost alături, i-ai iubit, i-ai ținut în brațe. Asta a făcut mereu diferența!“. Un răspuns care demonstrează, o dată în plus, că orice obstacol poate fi depășit cu răbdare și încredere. Nu ratați nici rubricile „Sfatul medicului“, „Sarcină“, „Sugar“ sau „Copil“. Veți citi despre alt fel de obstacole și veți afla soluții pentru fiecare în parte.

Comments

comments