Super-Mami se asigură că SUPER-BEBE NU VA FACE DERMATITĂ ATOPICĂ

Cazurile de dermatită atopică au crescut de 3 ori în ultimii 30 de ani. Dar cum știi dacă bebelușul tău va avea dermatită atopică sau are doar piele uscată?

Dermatita atopică se dezvoltă atunci când există o predispoziție genetică. Dacă unul dintre părinți are dermatită atopică, atunci sunt 30% șanse ca și bebelușul să moștenească aceleași caracteristici ale pielii. Dacă ambii părinți au dermatită atopică, probabilitatea crește cu până la 70%. Adulții cu dermatită atopică trebuie să fie foarte atenți la nevoile bebelușilor lor pentru a acționa chiar de la naștere.

DESCOPERIRE MAJORĂ: Evoluția trifazică a Dermatitei Atopice

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA colaboreaza cu renumiti specialiști în atopie, în special cu Prof. Dr. Thomas Bieber, Președintele Departamentului de Dermatologie la Universitatea de Medicină din Bonn, Germania. După 5 ani de cercetări, descoperirea acestuia răstoarnă ceea ce se știa până acum despre dermatita atopică. Analizând deficientele barierei cutanate ale pacienților atopici, Prof. Bieber, expert mondial în imunologie și alergologie, a descoperit un model logic de evoluție a dermatitei atopice în 3 faze.

Analiza profesorului Bieber deschide noi posibilități în tratarea pielii cu dermatită atopică încă de la naștere, aratând că este neapărat necesară aplicarea unui emolient adaptat, din primele zile de viață ale bebelușului, pentru a reduce evoluția și agravarea dermatitei atopice.

Riscul de sensibilizare este diminuat prin reducerea deshidratării pielii, inflamației, colonizării cu Stafilocolul Auriu și a penetrării alergenilor din aer sau alimente.

Etapele dermatitei atopice analizate de profesorul Bieber

FAZA 1: încă de la naștere

Imediat după naştere, se manifestă o fază latentă, în care nou-născutul are doar uscăciune cutanată denumită xeroză pre-atopică.

FAZA 2: între 3 și 6 luni

În următoarea fază, dermatita atopică se instalează și apar reacții alergice, mai întâi la alimente apoi la factorii de mediu: polen, blană de animale etc. și este denumită dermatită atopică extrinsecă. Această fază se poate ameliora și intra în remisie înainte de pubertate, sau se menține și la vârsta adultă.

FAZA 3: adolescenți, adulți

În ultima etapă, dermatita atopică severă și auto alergică, se dezvoltă mai ales la adulți. Simptomele devin permanente și ocazional apar complicații cum ar fi rinita alergică și astmul bronșic.

Bioderma dermatita atopica - faze

Odată ce natura progresivă a dermatitei atopice a fost înțeleasă, o nouă abordare a bolii a fost adoptată, obiectivele principale in tratamentul acesteia fiind:

1. TRATAREA CORESPUNZĂTOARE ÎNCĂ DE LA NAȘTERE

Prof. Bieber susține că este important ca bebelușul să fie tratat corespunzător încă de la naștere, din faza de xeroză pre-atopică, în mod special sugarii cu risc atopic: cei a căror piele este foarte uscată și cei ale căror rude au pielea atopică.

2. LIMITAREA AGRAVĂRII

Trebuie acționat cât mai devreme posibil, de la primele simptome, deoarece fiecare puseu atopic este un pas către următorul. Reacția inflamatorie, ca răspuns la un alergen, încurajează organismul să reacționeze la fel și la următorul și așa mai departe, atâta timp cât pielea nu își indeplinește rolul său protector.

UN BREVET UNIC: SKIN BARRIER THERAPY®

INOVAȚIE

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA au dezvoltat o noua generatie de emoliente dermo-restructurante, bazate pe cele mai recente descoperiri știintifice, care trateaza corespunzator toate cele 3 faze evolutive ale dermatitei atopice.

Brevetul Skin Barrier Therapy®, complexul biologic brevetat Bioderma, reface biologic și durabil bariera cutanată sănătoasă. Acesta stimuleaza biologic sinteza de lipide si proteine din piele si limitează adeziunea Stafilocolului Auriu, factor agravant in dermatita atopica.

 

 

Atoderm-Preventive-200mlOBIECTIVUL 1: Prevenirea Dermatitei Atopice 

Atoderm Preventive
Primul produs pentru pielea uscată cu potențial atopic

Cremă dermo-restructurantă nutritivă pentru pielea foarte uscată a sugarilor, bebelușilor și copiilor, consolidează bariera cutanată, grație brevetului Skin Barrier Therapy® prevenind astfel agravarea uscăciunii și declanșarea dermatitei atopice.

Parfumul delicat, hipoalergenic și textura lejeră care se absoarbe rapid în piele este o reală plăcere pentru bebe și pentru mami.

Pentru deplina siguranță a bebelusului tău, Atoderm Preventive este formulat în concordanță cu CARTA DE SIGURANȚĂ DERMATOLOGICĂ BIODERMA, ce conține următoarele angajamente: siguranță, eficacitate, toleranță, monitorizare.

 

 

 

 

 

 

Atoderm-Intensive-500ml

OBIECTIVUL 2: Tratarea Dermatitei Atopice

Atoderm Intensive

Acționează pe toate disfuncțiile pielii atopice

 

Atoderm Intensive, este prima cremă dermo-restructurantă emolientă și calmantă, care acționează biologic pe toate disfuncțiile pielii atopice și pe consecințele acesteia.

Atoderm Intensive reface biologic bariera cutanată și blochează adeziunea Stafilococului Auriu, grație brevetului Skin Barrier Therapia,calmeaza imediat inflamația și pruritul,întârzie apariția unei noi crize atopice si imbunătățeste calitatea vieții pacientului și a întregii sale familii.

Textura de ultimă generație, ultra-grasă și nelipicioasă este rapid absorbită în piele, oferind o utilizare placută. Toleranța este excelentă: nu conține parfum și conservanți.

 

 

 

    Atoderm_bannere online_Paula_oct 2014_buton
Atoderm Preventive Intensive - dermatita atopica

 

 

 

 

Comments

comments