Tehnologia unei mese sănătoase

 

nutritie-ianuarie-2014

Sistemul digestiv al bebeluşilor se formează în timpul vieţii intrauterine, însă continuă să se dezvolte şi să se maturizeze după naştere. În primele luni de viaţă, sugarul mănâncă doar lapte, iar după 4-6 luni, alimentaţia bebeluşului se diversifică. Pediatrii recomandă introducerea treptată a câte unui aliment nou la câteva zile şi evitarea aumitor alimente greu de digerat, tolerat sau generatoare de alergii, astfel încât, aparatul digestiv să facă un antrenament gradat pentru a digera şi asimila în mod optim alimentele.

Modul de preparare este esenţial atât pentru uşurinţa digestiei şi toleranţa alimentară, cât şi pentru gradul de asimilare de către organism a substanţelor nutritive (vitamine, minerale etc.).

Cel mai eficient mod de păstrare a calităţilor nutritive ale alimentelor îl reprezintă fierberea cu ajutorul aburului a fructelor, legumelor, peştelui sau a cărnii. Aceată metodă poate fi extrem de uşor de realizat folosint Aparatului de gătit cu aburi şi blender Philips AVENT care permite prepararea rapidă, în condiţii de igienă maximă şi la consistenţă dorită. Bebeluşul nu poate şi nici nu ştie să mestece, lucru deosebit de important pentru formarea bollui alimentar care trebuie să ajungă mărunţit şi omogenizat în stomac pentru a fi digerat. Aşadar bebe are nevoie de ajutor şi de aceea se apelează la pasarea alimentelor, mai întâi foarte fin şi mărind consistenţa pe măsură ce el creşte.

Aparatul de gătit cu aburi şi blenderul încorporat Philips AVENT face totul simplu şi rapid – fierbe şi păstrează alimentele dintr-o singură mişcare – poate fi la fel de bine folosit în excursii sau vacanţe, cu minimum de condiţii. Ghidul inclus vă oferă reţete gustoase de care bebeluşul va fi încântat.

Comments

comments