Trei tați, și toți trei!

Deși sunt diferiți, au în comun un punct foarte important: sunt părinți! De doi copii sau, pentru moment, al unuia singur (cum este cazul lui Florin Neagu). Retrospectiva taților de la sfârșit de an ni-i readuce în atenție pe Marian Cristea, Dan Cătălin Negulescu și Florin Neagu.

De ce ne-au plăcut și ce ne-a atras în interviurile cu ei?

1. Ne-au convins că cei mici sunt o sursă de inspirație

O imagine face cât o mie de cuvinte, iar cuvintele pot construi o imagine. Ne confirmă Marian Cristea, fotograf de profesie, prin portofoliul afișat pe pagina personală (mcristea.ro). Marian are doi copii, Andrei și Maya, și recunoaște că un rol esențial în devenirea lui ca fotograf l-au avut băiețelul și fetița lui: „Copiii sunt cei care m-au antrenat cel mai bine pentru a fi capabil să surprind momente care se perindă prin fața noastră în fracțiuni de secundă. Fotografiindu-i cât erau mici, mereu a fost o provocare. Fotografia poate fi un hobby pentru oricine. Dacă îi acordăm puțin timp și cu un minim de studiu, imaginile pot arăta mult mai bine“. Mai mult, a transmis pasiunea pentru fotografie și Mayei: „M-a întrebat la ce vârstă o pot lua cu mine la evenimente, ca fotograf. Întrebând-o de ce își dorește acest lucru, mi-a răspuns că îi place foarte mult să fotografieze și că își dorește să fim cât mai mult timp împreună. Deja îmi mânuiește cu dibăcie aparatul cu care lucrez“.

2. Ne-au emoționat cu amintiri legate de prima întâlnire cu bebe

Florin Neagu este tatăl lui Ivan, mica vedetă de pe bebeTEIubesc.ro, și soțul Isabelei, mămica bebeTEIubesc.ro. Când l-am întrebat ce a simțit când l-a văzut pentru prima dată pe Ivan și dacă nu i-a fost teamă să îl țină în brațe, Florin ne-a răspuns: „Chiar i-am povestit recent soției mele… Atunci când așteptam pe holul spitalului ca ea să nască, momentul în care mi-am auzit numele strigat de asistentă, spunându-mi că pot merge să-mi văd copilul, mi s-a părut genul de trăire pe care nu aș putea-o descrie în cuvinte, o stare ce poate fi înțeleasă doar de cei care au trecut prin așa ceva. Recunosc că mi-a luat ceva timp să am destul curaj ca să-l pot lua în brațe pe Ivan, asta pentru că, până la el, nu am mai ținut niciun nou născut în brațe“.

3. Ne-au confirmat că, oricât de solicitant ar fi să ai copii, întotdeauna ai o satisfacție sufletească

Dan Cătălin Negulescu are 48 de ani, este inginer și soțul Roxanei Ștefan, Business Unit Manager Bioderma, a cărei poveste o puteți citi pe site-ul revistei, revistacsp.ro („Cred mult în oameni și în puterea lor de a schimba lucrurile“). Să fii tată poate fi văzut ca un „job“? Și dacă da, care ar fi provocările? Iată ce ne-a răspuns Dan la întrebarea „Ai avut momente când te-ai simțit copleșit de „jobul“ de tată?“: „Momente?! O mulțime… <<Jobul>> de tată e un job full time, nu se termină practic niciodată, dar mie îmi place să cred că este o <<meserie>> pe care nu aș schimba-o pentru nimic în lume și mai cred că mi se potrivește cel mai bine. Te simți copleșit atunci când îi vezi bolnavi, când îi doare ceva și nu știu să îți spună, când plâng, când nu dormi nopțile, când te mai cerți cu soția pentru că aveți păreri diferite. Vestea bună este că treci peste toate, iar ei cresc, sunt sănătoși și fericiți pentru că le-ai fost alături, i-ai iubit, i-ai ținut în brațe. Asta a făcut mereu diferența!“. În concluzie, dacă există o satisfacție, aceasta este dată de bucuria pe care o simți din partea copiilor, atunci când ești lângă ei, indiferent de situație.

Foto: Marian Cristea – mcristea.ro, Dan Nichitiu

Comments

comments