Un sistem imunitar de nota 10

promo-ianuarie-1

Este cunoscut faptul că pentru un sistem imunitar bine fortifiat, un copil are nevoie de nutrienți care previn răceala şi menţin dinţii într-o stare excelentă. Este vorba despre Vitamina C. Pentru ca sistemul imunitar al micuţului tău să funcţioneze excelent, este nevoie de Vitamina C, esenţială în formarea colagenului, un ţesut care uneşte celulele. De asemenea să nu uităm că această vitamină este importantă în menţinerea sănătăţii oaselor, dinţilor, gingiilor şi a vaselor de sânge.
Atunci când consumi alimente care conţin vitamine solubile în apă, acestea nu rămân stocate în organism pentru mult timp. Vitaminele călătoresc prin sistemul vaselor sanguine, organismul stocându-şi doza necesară, iar surplusul fiind eliminat prin urină. De aceea este bine să consumi des produse bogate în vitamina C, tocmai pentru că nu rămâne pentru mult timp în organism. O cantitate optimă poate fi găsită din plin în citrice: portocale, lămâi și grepfruit, dar şi în fructe precum căpşune sau pepene galben. Legumele bogate în conţinut de Vitamina C sunt: roşiile, ardeiul verde, broccoli, varza sau cartofii.

SFAT

Unii micuţi sunt foarte greu de convins să mănânce tot, atunci când vine ora mesei. De aceea, la recomandarea medicului pediatru, poți completa aportul de vitamine cu suplimemte alimentare special dedicate celor mici.
Acestea sunt esenţiale în perioada de creştere şi dezvoltare a organismului.

Comments

comments