Vacanţă în familie: recomandări de la părinţi

În căutarea destinaţiilor perfecte de mers în vacanţă împreună cu copiii, primul impuls este să intrăm pe internet și să găsim recomandări făcute de părinţi. Iată câteva bloguri pe care le considerăm surse excelente de inspiraţie, atât timp cât cei care se ocupă de ele sunt părinţi şi vorbesc din propria lor experienţă.

La drum cu crestemsicalatorim.com

„Călătoriile sunt creatoare de amintiri, şi ăsta e singurul lucru care rămâne cu adevărat neschimbat în timp“, spune Ana Maria Petecilă, autoarea blogului crestemsicalatorim.com, într-un interviu mai amplu pe care îl găsiţi pe revistacsp.ro. Călătoare împătimită, Ana Maria a făcut de când se ştie planuri, trasee, bugete, liste cu locuri de vizitat. Iar după ce a devenit mamă, a inclus-o în această pasiune şi pe Sofia, fetiţa ei. Soţul, călător pasionat şi el, întregeşte echipa şi, împreună, vizitează cele mai frumoase locuri de la noi sau din lume. Găsiţi, aşadar, sfaturi avizate şi direct probate pe pagina amintită!

Aventuri împreună cu familia „Călătoreasa“

Familia „Călătoreasa“ este o categorie a blogului daddycool.ro, în spatele căruia se află Robert Diaconeasa, cu o experienţă de peste 10 ani în jurnalism. Robert călătoreşte mult împreună cu soţia lui, Ana Novic, creatoare de modă, şi micuţa Ingrid, fetiţa lor şi cea care l-a inspirat să pună pe picioare acest proiect. Indiferent că e vorba de destinaţii din ţară sau din afară, Ingrid nu este absentă şi are de câştigat din fiecare aventură. Preferatele lor rămân ieşirile în natură pentru că, spune daddy cool printre altele, aici găsesc liniştea, senzaţia de libertate, aerul curat, dar mai ales posibilitatea ca Ingrid să exploreze spaţii noi, să descopere forme geografice dintre cele mai diverse şi forme de viaţă pe care altfel le-ar afla doar din cărţi. În câteva cuvinte, lecţii de viaţă pe viu, direct de la sursă.

Familiahaihui.ro sau călătoria ca profesie

Avantajul paginii familiahaihui.ro stă în faptul că Alina şi Florin sunt profesionişti în turism. Sunt atestaţi ca manageri în turism şi au o experienţă de peste 15 ani, cu multe călătorii individuale şi de cuplu şi, din 2008, şi de familie. În 2008, mai exact, s-a născut primul lor copil, iar în 2010 al doilea. „Prin ceea ce facem şi construim în fiecare zi, dorim să inspirăm alte familii să se bucure de călătorii cu copiii, distracţie şi amintiri de neuitat, prichindeii venind cu un plus valoare la fiecare călătorie, dar şi să consiliem alte familii să găsească cea mai potrivită variantă de vacanţă pentru ei şi copiii lor, având la bază experienţele proprii“, îşi descriu ei conceptual site-ului. Nu vă rămâne decât să le accesaţi pagina şi să căutaţi exact ce aveţi nevoie, în cazul în care plănuiţi în viitorul apropiat o vacanţă.

Minicalatorii.ro, un alt reper în blogosferă

Adriana Cocic a terminat Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, detaliu care a ajutat-o mult să îşi creeze propria pagină pe internet. Scrisul, însă, l-a învăţat pas cu pas. miniCalatorii.ro este al doilea proiect editorial al ei, primul fiind tot un blog de călătorii, viajoa.ro, început în 2009. Are două fetiţe, Ana şi Ema, cu o diferenţă de doi ani şi jumătate între ele, şi nu a speriat-o niciodată gândul că ar fi prea mici pentru a merge împreună în vacanţă. Dimpotrivă, a stimulat-o. „Când s-a născut Ema, deja ştiam o lecţie foarte importantă: cel mai uşor e să călătoreşti cu copiii când sunt foarte mici. Până la şase luni, alăptaţi şi purtaţi, nu prea le mai trebuie altceva decât să fie cu tine. Aşa că am profitat din plin de această perioadă“, spune Adriana Cocic. Un motiv suficient să prindem curaj şi să-i luăm cu noi pe cei mici de fiecare dată când se iveşte ocazia!

Foto: pixabay.com, Instagram

Comments

comments