Vrei să ai un copil? Sigur ai vrea să știi aceste lucruri!

În afară de analizele medicale, de suplimente alimentare și de o nutriție adecvată, care să îți ajute organismul pentru a duce o sarcină și a avea un bebe sănătos, există și alte amănunte la fel de importante, bine de știut înainte de a deveni mamă. Să le luăm pe rând:

Informează-te!

Citește, vorbește cu oameni apropiați care au copii, află ce înseamnă să duci o sarcină, să îngrijești un copil, să îl crești. Cu cât descoperi mai multe, cu atât vei ști mai multe și vei fi mai pregătită pentru cele nouă luni de graviditate. Informează-te, de asemenea, și în privința nașterii, nu ezita să te consulți cu un medic ginecolog cu care să discuți pe această temă.

Urmărește-ți ciclul menstrual!

Între ciclul menstrual și menstruație există următoarea deosebire: ciclul menstrual durează aproximativ 30 de zile, iar menstruația între trei și șapte zile. Prin urmare, menstruația (scurgerea periodică de sânge și mucoasă uterină) este inclusă în ciclul menstrual. Notează-ți periodic când ai menstruația pentru a aproxima data la care poți rămâne însărcinată (când are loc ovulația, iar ovulul este eliberat din ovar). Nu toate femeile au un ciclu menstrual perfect regulat (28 de zile). „Cele mai multe femei ovulează la un moment dat între zilele 11-21 ale ciclului lor, atunci când numeri de la prima zi a ultimei menstruații“, aflăm din articolul „Când știu că sunt la ovulație?“, publicat pe site-ul www.reginamaria.ro.

Analizează-ți istoricul medical!

Dacă iei anumite medicamente, vorbește cu medicul pentru a afla în ce măsură ți-ar putea afecta sarcina. De asemenea, dacă în istoricul medical al tău sau al partenerului tău, al părinților tăi ori al părinților lui, există o serie de afecțiuni care se pot transmite și copilului, informează-ți doctorul. Cu cât știi mai multe, cu atât poți preveni mai multe. Ori poți descoperi procentul în care s-ar putea transmite bolile respective.

Ține stresul sub control!

Nu-i așa că ți s-a întâmplat măcar o dată ca, din cauza stresului, corpul să reacționeze imediat și să-ți vină, de exemplu, menstruația mai repede? Ovulația este implicit afectată, totul se dă peste cap, iar planul tău de a deveni mamă se destramă. Concentrează-te pe ce ți-ai propus, respiră adânc (exercițiile de respirație funcționează!) și încearcă să ții sub control, pe cât posibil, stresul!

Comments

comments