7 ipostaze originale cu bebe în rol principal

promo-noiembrie-2015-uca

Oricare ar fi ipostaza pe care o veți alege, cu scopul de a-i face micuțului vostru un pictorial foto inedit, gândiți-vă că aceste imagini vor rămâne și că, atunci când va crește, trebuie să fie la fel de mulțumit de ele așa cum veți fi voi după ce le veți face.
Dacă îi știți tabieturile bebelușului, profitați la maximum de momentele lui de liniște, pentru a-i surprinde stări sau reacții amuzante. Surâsul unui copil garantează întotdeauna reușita unei fotografii.

1. În timp ce scoate capul de sub o păturică

În felul acesta, îi puteți pune în valoare uimirea, curiozitatea. Expresia feței va fi foarte vizibilă și grăitoare.

2. Așezat într-un coșuleț

Atenție dacă apelați la genul acesta de recuzită! Bebelușul trebuie să se simtă confortabil. Va reacționa imediat în cazul în care nu-i place ceva. La fel ca și adulții, de altfel.

3. Pe o pătură/cearșaf alb

În cazul în care vreți să creați o atmosferă angelică, alegerea unui decor alb este ideală.

4. Cu mânuța în mâinile mamei și ale tatei

Imaginați-vă o floare cu trei rânduri de petale: în mijloc este mânuța bebelușului, apoi mâinile mamei care o țin, ca într-un căuș, pe cea a lui bebe și, la final, mâinile tatălui care le cuprind pe toate trei. Rezultatul este absolut fabulos!

5. Un colaj cu detalii

Fotografiați-i, separat, mânuța (degetele), piciorușul (talpa) și urechea. Realizați apoi un colaj cu toate trei. Dacă sunt alb-negru, „tabloul“ va fi memorabil.

6. Un colaj cu expresiile feței

Surprindeți-l pe bebe și în momentele lui mai puțin fericite, când plânge, de exemplu. Puneți apoi, cap la cap, imaginile cu expresii diferite, ca și când ați desena o poveste în care să se vadă evoluția stărilor lui, de la plâns, la zâmbet.

7. Pe burtică, legat cu o fundă uriașă

Cu cât este mai mare funda, cu atât îi va scoate în evidență gingășia. Nu e obligatorie să fie roșie, puteți alege mov, roz sau bleu. Culorile pastelate creează un confort vizual și, în plus, dau o notă picturală imaginii. Funda trebuie să fie pe spatele copilului. Dacă mergeți pe această sugestie, veți reda și ideea de cadou. E drept, un cadou cu totul și cu totul special!

 

Cadrele strânse subliniază expresia feței. Cele largi situează portretul într-un context, prin urmare, vom avea deja o compoziție. Accentul cade pe o anumită activitate, pe detalii din fundal sau pe evenimentul în sine (ce face bebe – dacă se joacă, dacă mănâncă etc.).

Text: Anca Hromadnik