7 recomandări pentru zile reci

Toamna și-a intrat în drepturi și nu mai e mult până se întâlnește cu sora ei mai mare și mai puțin blândă, iarna. Pentru a înveseli zilele reci, v-am pregătit în numărul acesta, ca destinație de vacanță, Popeye Village. În Satul lui Popeye, din Malta, copiii se vor simți ca în desene animate, iar adulții se vor simți copii. Căsuțele colorate, răsfirate pe golf, apa turcoaz și atmosfera locului îți trezesc cele mai dulci nostalgii. Aflați din articolul de la rubrica „În vacanță“ toate detaliile legate de transport, istoria locului și o serie de curiozități despre filmul care a inspirat acest mic colț de rai maltez.

„Interviul special“ completează seria recomandărilor de vacanță, direct de la o mămică pasionată de călătorii. Se numește Adriana Cocic, iar pagina sa, minicalatorii.ro, conține o mulțime de povești călătoare alături de cei doi copii.

Rubrica „Rețete“ este adaptată, și ea, sezonului. Apetisantele preparate au ca ingredient principal gutuia. În afară de gustul aromat, fructul este cunoscut și pentru calitățile lui terapeutice. Gutuile sunt recomandate împotriva răcelilor, pot îndepărta greața de dimineață și, asociate cu tratamentul prescris de medic, vin de hac anemiilor.

Aveți un copil care a început școala și ați observat că are probleme de concentrare? Materialul de la pagina „Copil“, „Probleme de concentrare: 5 soluții“, oferă o serie de sugestii care îi pot ajuta pe cei mici să fie mai atenți, mai productivi și mai… relaxați.

Nu numai vremea trece de la o etapă la alta, ci și… organismul. Mai ales atunci când așteptăm un bebe. Textul „Schimbări ale pielii în timpul sarcinii“, de la rubrica „Sarcină“, descrie pe larg toate transformările prin care trece o graviduță din acest punct de vedere. De la „masca de sarcină“, până la „linia neagră“, găsiți aici toate informațiile de care aveți nevoie, legat de modificările pielii. Și, pentru a rămâne în ton cu anotimpul, destul de „ofertant“ în gripe și răceli, nu ratați nici articolul „Medicamentele și alăptarea“, de la „Sfatul medicului“, cu informații oferite de doamna Ilinca Tudose Tranulis, medic pediatru şi consultant în lactaţie.

Interviul de la „Cu tati“ vine cu o confesiune emoționantă din partea unui tătic care a știut să găsească un echilibru între job și viața de familie. Și care se consideră 100% împlinit odată ce ajunge acasă, lângă cei doi băieți ai lui. O toamnă împlinită și lipsită de griji vă dorim și noi!

Revista „Copii și Părinți“