Activit Probiotic JR – Protecţie de miliarde pentru flora intestinală!

4

Probioticele sunt culturi de microorganisme vii şi active care tranzitează tractul intestinal şi echilibrează microflora, prin procesul de colonizare directă a intestinului.
Streptococcus thermophilus – streptococ „bun“
S. thermophilus are rol antioxidant, dar poate fi eficient şi pentru combaterea tumorilor canceroase de la nivelul colonului, potrivit unor studii.

L. rhamnosus combate toxiinfecţiile şi dermatita atopică
Dacă proaspetele mame cu dermatită atopică le administrează bebeluşilor acest probiotic timp de şase luni, copiii vor avea un risc mai mic de a dezvolta afecţiunea (care este de tip alergic).
În plus, L. rhamnosus s-a dovedit eficient în combaterea toxiinfecţiei alimentare cu Clostridium difficile, microb responsabil cu instalarea diareei.

L. bulgaricus, bun pentru digestie
Acest probiotic ţine la distanţă agenţii patogeni care ar putea infecta aparatul digestiv. În plus, un studiu publicat în „World Journal of Gastroenterology” a arătat că L. bulgaricus are un rol esenţial în suprimarea reacţiilor proinflamatorii din corp, prevenind astfel deteriorarea ţesuturilor.
De asemenea, această bacterie „bună“, care nu rezidă în intestine, ci le tranzitează, ajută la buna desfăşurare a proceselor de digestie şi la o mai bună absorbţie în organism a substanţelor nutritive din hrană.

L. casei trăieşte în iaurturi
Publicaţia „Microbiology and Immunology“ a declarat probioticul L. casei ca fiind cea mai puternică „armă“ împotriva infecţiei cu bacteria Listeria, care dă listerioză, boală letală pentru 30% din cei infectaţi.

Acidophilus, probioticul cel mai studiat
Lactobacillus acidophilus este cea mai răspândită bacterie benefică din intestinul uman, iar calităţile sale sunt studiate de cercetători încă din 1925. O tulpină a acestei bacterii este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sistemului imunitar, au constatat cercetătorii. De altfel, studiile au demonstrat că această tulpină, numită DDS-1, suprimă dezvoltarea tumorilor canceroase.

BENEFICII:

-5 tulpini de probiotice + inulina
-produs natural – nu conţine arome artificiale
-forma de prezentare = pulbere – uşor de administrat şi asimilat

EFECTE:

 • reglarea tranzitului în caz de diaree, inhibarea bacteriilor patogene împiedicând multiplicarea acestora  (Lactobacillus acidophilus)
  -reglarea tranzitului în caz de constipaţie, menţinerea unui sistem imunitar robust prin efectele imunomodulatoare (Lactobacillus casei)
  -echilibrarea microflorei intestinale (Lactobacillus rhamnosus)
 • asigurarea unui mediu favorabil pentru creşterea şi dezvoltarea bacteriilor benefice care colonizează în mod natural intestinul (Lactobacillus bulgaricus)
  -ameliorarea colicilor intestinale, reglarea tranzitului în cazul diareei de călătorie cauzată de schimbarea alimentaţiei (Streptococcus thermophilus)
  -combaterea constipaţiei prin aportul de fibre alimentare solubile, susţinerea acţiunii probioticelor (inulina).
  Inulina ajută organismul să absoarbă mai uşor vitaminele, mineralele şi fierul din alimentele consumate, favorizând şi asimilarea calciului.
  Ingrediente: bacterii probiotice (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus), inulină (prebiotic), sorbitol (agent de încărcare), dioxid de siliciu coloidal (lubrefiant).

Ingrediente:

Activit Probiotic Junior: copii 1-2 ani: 1 plic/zi; copii
2-5 ani: 2 plicuri/zi (dimineaţa şi seara); copii 5-12 ani: 3 plicuri/zi (în timpul meselor).
Activit Probiotic Junior: copii >12 ani şi adulţi:3 plicuri/zi (în timpul meselor).
Se administrează dizolvate/amestecate într-un pahar de lapte, apă, suc sau alimente. Nu este indicată folosirea băuturilor/alimentelor fierbinţi. În cazul tratamentului cu antibiotice se administrează la 3 ore după antibiotic. Se recomandă consultarea medicului pediatru pentru ajustarea dozei.