Activitatea bebeluşului în primele luni

promo--52

Chiar dacă materialul său senzorial nu a ajuns încă la maturitate, un copil de câteva luni este în întregime capabil să-şi susţină atenţia, cu condiţia să fie integrat într-un spaţiu favorabil.
În ciuda unui simţ vizual care este departe de a fi pus la punct (vede vag şi dispus într-un câmp vizual foarte limitat până la patru luni), un bebeluş are încă de la naştere capacitatea de a se concentra asupra imaginilor care îi sunt propuse. În schimb, are o mare dificultate în a-şi menţine această atenţie. Poţi încerca să îi dezvolţi mai mult capacitatea de concentrare atunci când va trece la etapa următoare: manipularea obiectelor, un mijloc de explorare foarte preţios, care îi permite să memoreze prin atingere o mulţime de informaţii.
Din momentul în care stă bine aşezat, propune-i jocuri de reflexie, cum ar fi acela cu forme predecupate de plasat în spaţiile corespunzătoare, sau obiecte de pus în grup, în funcţie de culoare. Cum să procedezi pentru a-l face să progreseze fără să-l oboseşti? Simplu, participând activ la jocul său.
Salteluţele de joacă sunt indicate din primele luni de viaţă ale celui mic. Cuprind o varietate de activităţi de dezvoltare distractive, precum şi perne speciale pentru statul pe burtică. O saltea completă de joacă este creată pentru a încuraja dezvoltarea fizică, senzorială şi emoţională a bebeluşului.
Centrul de joacă ajută la întarirea muşchilor micuţului implicaţi în funcţiile motorii de bază. Oferă o experienţă de joacă cu adevarat multisenzorială dată de varietatea de sunete, imagini şi jucăriile suspendate. Bebeluşul se uită la jucării, le loveşte şi le explorează cu mânuţele dezvoltându-şi coordonarea între simţuri.

Cu salteluţa Experienţă în Recif, cei mici se bucură de confort, lumini jucăuşe şi melodii clasice care îi distrează şi îi încurajează să se joace. Jucăria electronică poate fi activată de mişcare sau poate asigura 20 de minute de funcţionare continuă a melodiilor şi a luminilor.
Oglinda specială pentru bebeluşi, jucăria de dentiţie în formă de peştisor, zornăitoarea caracatiţă şi cartonaşele cu imagini realiste oferă o experienţă multisenzorială şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor şi simţurilor bebeluşului.

Jucăriile suspendate îl încurajează să se întindă şi să le lovească sau să le apuce oferind răspuns auditiv şi vizual. Acest lucru ajută la dezvoltarea coordonării mână-ochi. Efectul arcadelor ajută bebeluşul să se relaxeze, oferindu-i siguranţa unui spaţiu relativ închis.