Alăptarea – Când începem să ne informăm?

Ca viitoare mamă, uneori, ți se pare că sunt foarte multe decizii care trebuie luate. Însă una dintre cele mai importante decizii are legătură cu felul în care planifici să îți hrănești copilul.

Deși cercetările arată că alăptarea este opțiunea cu cele mai multe beneficii pentru sănătatea ta și a copilului, numeroase mame așteaptă să nască pentru a cere informații. Specialiștii consideră că lipsa informațiilor legate de tehnicile de alăptare sau de dispozitivele care ar putea face alăptarea mai ușoară este principalul motiv pentru care mamele renunță să mai ofere lapte matern copiilor. Aceștia recomandă ca mamele să înceapă să se documenteze încă din trimestrul trei de sarcină.

Ce se întâmplă în timpul și imediat după naștere poate avea un impact asupra alăptării, tocmai de aceea este bine să discuți din timp cu medicul tău toate detaliile, pentru a întelege mai bine ce se întâmplă și la ce să te aștepți încă din timpul sarcinii. Medicamentele și intervențiile, contactul piele-pe-piele, inițierea alăptării precoce și rooming-ul pot juca un rol în experienta ta privind alăptarea. Pune cât mai multe întrebări legate de întregul proces și asigură-te că știi înainte de a naște care sunt resursele și instrumentele de care ai putea avea nevoie. Medicul îți poate da sfaturi în legătură cu pregătirea și pozițiile pentru alăptare dar și sfaturi legate de eventualele probleme ce pot apărea în timpul alăptării sau metode prin care să îi oferi celui mic lapte matern chiar și atunci când nu ești acasă.

În această situație, o pompă de sân se poate dovedi foarte utilă. În funcție de frecvența cu care vei colecta și locul în care intenționezi să o utilizezi, poți achiziționa o pompă manuală sau una electrică. Dacă nu vei lipsi des de acasă sau va fi pentru scurt timp, pompa manuală ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Însă dacă nu dispui de timp să colectezi cu o pompă manuală sau te întorci la serviciu, pompa electrică este mai eficientă și mai rapidă.

Pompa de sân electrică Affinity Pro de la Lansinoh este ideală pentru mamele care doresc sau sunt nevoite să colecteze lapte în mod constant. Aceasta este prevăzută cu două faze care imită acțiunea de hrănire naturală a nou-născutului. Faza 1 asigură o sucțiune rapidă pentru stimularea lactației iar faza a doua, care are un ritm de sucțiune mai lent, are rolul de a colecta laptele matern. În faza de colectare îți poți personaliza ritmul de sucțiune alegând între cele 6 ritmuri diferite. Indicatorul luminos aflat pe partea electrică te ajută să știi în orice moment în ce fază sau nivel de sucțiune ești.

Cupa de silicon moale contribuie la realizarea unui vacuum eficient în procesul de colectare, fiind confortabilă și plăcută la atingere.

Deși alăptarea este un act fiziologic natural, nu face parte din instinctele materne, este un proces care se învață cu multa răbdare și dragoste pentru cel mic. Este important ca fiecare mamă să se informeze cât mai mult despre alăptare încă din perioada sarcinii și să pună pe primul loc beneficiile alăptării, care sunt deosebit de importante atât pentru copil cât și pentru mamă.

Află mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro!