Alege sutienul potrivit în timpul sarcinii

 

sarcina-martie-2014

Ca viitoare mamă este extrem de important să ai grijă de sânii tăi. Sânii propriu-zişi nu conţin muşchi şi sunt susţinuţi doar de muşchii cutiei toracice. Sânii nesprijiniţi ori nesusţinuţi corespunzător sunt mai predispuşi la vergeturi şi se pot lăsa, aşa că, dacă nu ai avut nevoie de sutien înainte, acum ar trebui să porţi unul.

Investeşte în măsura potrivită

Verifică felul cum îţi vin sutienele pe care le ai acum, iar dacă nu îşi oferă suficient sprijin ori te strâng, măsoară-te cu atenţie şi cumpără-ţi unele noi, potrivite. La capătul celor nouă luni, cupa de care ai nevoie s-ar putea să fie cu două numere mai mare, iar mărimea sutienului creşte şi ea, pentru că se lărgesc coastele, ca să facă loc copilului. După naştere, şi după ce termini de alăptat, sânii se vor micşora, dar probabil nu până la dimensiunea şi forma de dinainte de naştere.
Nu vei avea nevoie de sutiene speciale, în cea mai mare parte a sarcinii, dar ar trebui să îţi cumperi unul nou ori de câte ori simţi că sânii ţi-au crescut şi te simţi inconfortabil în vechiul sutien. Unele femei au nevoie de un sutien nou în săptămâna opt, altele abia în săptămâna 24. Cele mai multe femei au nevoie din nou de unul cu o dimensiune mai mare în săptămâna 36, şi cum acest sutien îţi va fi de folos şi în primele săptămâni după naştere, ar fi bine să cumperi unul încheiat în faţă, pentru alăptat. Dacă sânii devin deosebit de mari şi de grei, s-ar putea să descoperi că un sutien pentru dormit te va ajuta să te simţi mai confortabil. Ar fi bine să ai în vedere următoarele, când cumperi un sutien de purtat în timpul sarcinii.

Alege un sutien cu:  Barete late, ajustabile – acestea sunt mai confortabile decât baretele înguste – care îţi pot intra în carne – deoarece greutatea este distribuită mai uniform. Un procentaj mare de bumbac – Fibrele naturale dau pielii posibilitatea de a respira. O bandă lată de elastic sub cupe – aceasta îţi va susţine sânii, pe măsură ce devin mai grei. Închizătoare ajustabilă la spate – Ideal este să aibă patru rânduri de copci, ca să îţi poţi lărgi sutienul pe măsură ce se extinde cutia toracică. Fără balene – acestea te pot răni, aşa că alege modele fără întărituri metalice.

SFAT

Există mai multe modele de sutiene de alăptat: cu cupe detaşabile –  fiecare cupă se desface de pe bareta de pe umăr, cu fermoar – la care cupele se desfac de sub sâni; şi cu deschidere în faţă – fiecare cupă are un dispozitiv de prindere în centrul sutienului. Dacă preferi topurile, şi acestea sunt disponibile în astfel de modele. Probează diferite tipuri ca să vezi care îşi este mai confortabil.
Sursa: “Sarcina şi naşterea”, Dr. Anne Deans.Există mai multe modele de sutiene de alăptat: cu cupe detaşabile –  fiecare cupă se desface de pe bareta de pe umăr, cu fermoar – la care cupele se desfac de sub sâni; şi cu deschidere în faţă – fiecare cupă are un dispozitiv de prindere în centrul sutienului. Dacă preferi topurile, şi acestea sunt disponibile în astfel de modele. Probează diferite tipuri ca să vezi care îşi este mai confortabil.
Sursa: “Sarcina şi naşterea”, Dr. Anne Deans.

Comments

comments