Aquatique – Soluția optimă pentru hidratarea copilului

promo-aquatique-iunie-2016

Pentru copiii mici şi pentru sugari, consumul unei cantităţi suficiente de lichide este esenţial pentru sănătate. Greutatea lor corporală constă în mare parte din apă – aşa încât este vital să-i menţinem pe cei mici bine hidrataţi. În cazul în care bebelușul este alăptat exclusiv la sân, nu există nevoia hidratării suplimentare cu apă, ceai sau alte lichide. Însă dacă alăptarea la sân nu este posibilă, formula de lapte recomandată de medicul pediatru este cea mai bună soluție de hrănire a acestuia. Astfel, de o importanță cardinală este calitatea și compoziția apei cu care se prepară formula de lapte.

Ministerul Sănătăţii recomandă ca sugarii să fie hrăniţi numai cu lapte, fie la sân, fie din biberon, până la vârsta de şase luni, după care în alimentaţia copilului pot fi introduse şi solide.
Băutura ideală pentru bebeluş este laptele sau apa. Introducerea apei ca băutură alternativă va contribui la învăţarea unor obiceiuri bune pentru copil şi va ajuta şi la prevenirea apariţiei în viitor a preferinţei acestuia pentru dulciuri.

Apa este deci și substanța primordială din majoritatea alimentelor și de la paharul cu apă necesar hidratării și până la apa folosită la gătit, nevoia de apă curată este imperioasă. Așadar, trebuie folosită o apă care are un conținut scăzut de minerale (< 120 mg/L), iar societățile de pediatrie europene recomandă concentrații de sodiu în apa destinată hrănirii și hidratării bebelușului mai mici de 20 mg/L.

Soluţia hidratării optime a bebeluşului – AQUATIQUE
Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplineşte criteriile de compoziţie şi puritate pentru a putea fi consumată de bebeluşi şi copii, fiind o apă cu un grad foarte scăzut de mineralizare (104 mg/L). Ca o confirmare a proprietăţilor sale benefice pentru bebeluşi, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. De asemenea, şi Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebeluşilor şi copiilor.