Aventură în familie în Judeţul Sibiu

in-vacanta-iulie-2015

Vara asta este cât se poate de caldă şi frumoasă şi pentru că este bine să cunoaştem cât mai multe locuri pentru petrecerea timpului liber alături de cei mici, astăzi îmi voi îndrepta atenţia spre Judeţul Sibiu.
Dacă în articolul de luna trecută vorbeam despre Ferma Şcoala Cornăţel (http://revistacsp.ro/invata-distrandu-te-la-ferma-scoala-cornatel/), de data aceasta vreau să îţi prezint mai multe activităţi pe care le poţi face alături de familie într-unul dintre cle mai frumoase judeţe ale României.
Sibiul (oraşul) nu a fost degeaba Capitala Culturală Europeană. Şi-a câştigat atenţia în timp şi, pe bună dreptate este un oraş pregătit pentru turişti. Astfel, atunci când vrei să începi un tur al judeţului Sibiu este bine să începi chiar cu oraşul.
Clădirile vechi din centru şi liniştea oraşului îţi vor aminti de vremuri de mult apuse şi te vei putea bucura de o atmosferă diferită decât ai în oraşul tău. Cel puţin dacă vei alege să îţi începi vacanţa într-o zi din timpul săptămânii!
Sibiul înseamnă istorie, cultură, tradiţii, patrimoniu architectural şi, nu în ultimul rând, evenimente. De exemplu, o după amiază de miercuri în Sibiu arată cam aşa: la fântâna din Piaţa Mare a Sibiului sunt o mulţime de copii care se joacă în razele soarelui la apus, se aud multe râsete şi voie bună. În rest, liniştea din jur nu este tulburată decât de sunetul muzicii clasice care se aude într-un capăt al pieţei: o mână de oameni s-au pus pe cântat şi pe încântat publicul. Şi este o seară obişnuită, fără vreun eveniment special.
Dacă vrei să cunoşti mai bine atât istoria oraşului cât şi câteva poveşti pe care numai un om al locului ţi le poate spune, bine ar fi să apelezi la un ghid specializat. Transylvania Guide Sibiu (www.transylvania-guide.com) se ocupă cu succes de acest lucru şi reuşeşte să îmbine cultura locului cu ieşirile în aer liber. De mulţi ani s-au specializat pe tururi tematice şi însoţesc grupuri de turişti români şi străini, dezvăluindu-le secretele judeţului Sibiu, cele de pe Valea Hartibaciului sau din Mărginimea Sibiului.
Astfel, mai ales dacă vrei să petreci câteva zile frumoase şi liniştite alături de copilul tău, zile în care să vă distraţi împreună dar să şi învăţaţi lucruri utile, îţi recomand să apelezi la Transylvania Guide Sibiu pentru că merită! Eu am mers într-un tur tematic organizat de ei şi pot spune că nu aş schimba cu nimic acest lucru: experienţa de călătorie este cu totul diferită atunci când cineva de-al locului îţi prezintă frumuseţea zonei şi te însoțește în acele locuri mai puţin cunoscute în care nu ai avea cum să ajungi altfel.
Şi pentru că o cunosc pe Adela Dadu, cea care este sufletul de la Transylvania Guide Sibiu, am stat de vorbă cu ea şi mi-a povestit mai multe despre un program de vizitare special gândit pentru familii. Se numeşte Family Fun şi se bazează pe explorarea judeţului Sibiu alături de cei mici.

Programul poate avea de la 1 zi la 3 zile şi include:
•  vizită la Ferma Animalelor: plimbări cu măgăruşii, poneii, plimbări cu tractorașul, tiroliana, ateliere de creaţie (Despre Ferma Şcoala Cornatel- www.fermascoalacornatel.ro am vorbit şi în articolul trecut)
•  vizită şi degustare la stână
•  picnic la şură
•  plimbare cu moto-drezina
•  vizită la Moara Veche şi la brutărie
•  plimbări cu bicicletele
•  vizită la biserici fortificate şi degustări în Turnul cu slănină
•  vizită ghidată în Sibiu – “Oraşul Poveştilor”
•  aventură şi adrenalină la Arka Park
Mai multe despre programul Family Fun găseşti aici: www.visitsibiu.com/family-fun-new, însă pentru orice alte detalii poţi apela la Adela, pe adresa info@visitsibiu.com
Eşti gata pentru o aventură de câteva zile în judeţul Sibiu? România este tare frumoasă şi este minunat să o descoperi cu ochi curioşi de copil!

Text: Carmina Nițescu, Călător, Coach, Travel&Events Planner, www.travelwithasmile.net

Comments

comments