Bacteriile prietenoase

promo-37

În mod curios, ai zice, tractul intestinal al micuţului tău este unic aşa cum îi sunt şi amprentele digitale. Fiecare copil, ulterior fiecare adult, este colonizat de bilioane de diferite micro-organisme, astfel că doi copii nu vor avea vreodată acelaşi mix de bacterii. Două dintre cele mai comune categorii de bacterii benefice şi naturale, sunt lactobacilul şi bacteria bifidus. De obicei, producătorii de alimente folosesc aceste două bacterii benefice în compusul produselor lor.
Studiile realizate pe produsele alimentare relevă că acestea sunt eficiente într-o oarecare măsură. Unele dintre alimentele care conţin cantitatea benefică de probiotice sunt: iaurtul, batoanele nutriţionale din cereale, băuturile naturale din fructe, unele băuturi pe bază de lapte.
Pentru că majoritatea produselor alimentare nu conţin suficientă cantitate de probiotice, este indicat să consumi suplimente pe bază de probiotice, targetat pe tratarea unei anumite probleme.

Colici

Un studiu internaţional demonstrează că după ce le-au fost administrate picături îmbogăţite cu probiotice, starea bebeluşilor care sufereau de colici abdominale s-a îmbunătăţit într-o săptămână. În cea de-a patra săptămână de tratament, bebeluşul plângea doar 51 minute pe zi, comparativ cu 197 minute, cât plângea înainte de tratamentul cu probiotice.

Diaree

Este bine de ştiut că un consum de probiotice nu poate trata probleme precum diareea, însă cu siguranţă poate ajuta la îmbunătăţirea stării şi la reducerea intensităţii simptomelor. S-a dovedit că probioticele Lactobacillus reuteri sunt eficiente în tratarea diareei la copii, conform unui studiu de pediatrie.
Probleme intestinale – Cere-i părerea medicului pediatru cu privire la administrarea de probiotice în cazul în care micuţul tău suferă de sindrom al colonului iritabil, colită sau boala Chron. Studiile au demonstrat că probioticele au redus considerabil durerile şi crampele abdominale, balonarea sau diareea. De asemenea, bebeluşii care suferă de constipaţie au început să aibă scaune normale după numai două săptămâni de tratament pe bază de probiotice.

Eczeme

Aceleaşi studii în pediatrie demonstrează că probioticele ajută în problemele pielii, precum eczeme sau alergii la lapte.

Probioticele, atunci când sunt ingerate în cantităţi specifice, au efecte benefice pentru sănătatea micuţului tău, dar şi a ta şi a membrilor familiei tale. Cu cât se fac mai multe studii pe această temă, cu atât medicii încep să recomande tot mai mult consumul de probiotice pentru a preveni o serie de tulburari gastro-intestinale dar şi ca tratament al acestora.
Protectis® este Lider mondial în refacerea florei intestinale prin suplimentarea acesteia cu bacterii probiotice naturale. Eficienţa sa, cu rezultate excelente în colicile intestinale infantile, buna funcţionare a tractului digestiv, efectele secundare ale antibioterapiei orale, diareea acută, întărirea sistemului imunitar, dar şi înaltul profil de siguranţă au fost demonstrate prin numeroase studii clinice internaţionale.