Bebelușul meu înțelege tot – Cum să creștem copii sănătoși prin parentaj conștient

Bebeluşul meu înţelege tot este una din cărţile care a reprezentat din momentul apariţiei sale o revelaţie pentru părinţi şi a determinat o mică, dar hotărâtă, revoluţie în creşterea copiilor de pretutindeni. Impactul cărţii a fost atât de mare tocmai pentru că i-a ajutat pe părinţi să îşi asculte instinctul de a-şi iubi necondiţionat şi nelimitat copiii, fără teamă că ţinându-i în braţe şi ascultându-i la rândul lor îi vor răsfăţa. Recunoaşterea şi preocuparea pentru nevoile şi trăirile emoţionale ale copiilor din primele momente de viaţă, validarea şi înţelegerea lor, disponibilitatea adultului şi căldura afectivă sunt baza unei relaţii flexibile şi reciproc empatice, bazată pe ataşament sigur, cu copiii noştri. Un element esenţial în această relaţie este acceptarea plânsului, ca un mecanism natural şi sănătos de autoreglare emoţională şi de vindecare psihologică la orice vârstă.

“Ce pot să fac în timpul sarcinii pentru a spori dezvoltarea bebeluşului meu?”

Niciunul dintre noi nu devine părinte odată cu naşterea bebeluşului, ci mai degrabă în momentul conceperii acestuia. Cea mai importantă modalitate de a vă manifesta dragostea faţă de el încă dinainte de a se naşte este de a crea un mediu sănătos din punct de vedere fizic şi emoţional. Aceasta înseamnă că este mai bine să alegeţi o dietă sanatoasam să vă odihniţi îndeajuns şi să vă abţineţi de la consumul medicamentelor care îi pot face rău. Este, de asemenea, recomandata reducerea, pe cât posibil, a stresului şi a zgomotelor puternice pe perioada sarcinii.

Este naşterea o experienţă traumatizantă pentru bebeluşi?

Naşterea este o experienţă emoţională intensă, puternică şi stresanta pentru toţi cei implicaţi, însă nu e obligatoriu să fie traumatizantă. Dacă bebeluşul vine pe lume lin, natural, fără complicaţii sau medicamente, probabil nu va avea parte de vreun efect traumatizant pe termen lung.
Cu toate acestea, mulţi bebeluşi suferă în urma naşterii.

Puteţi achiziţiona cartea de pe