Beneficiile probioticelor

promo-protectis

Probioticele: mulţi dintre noi am auzit de beneficiile multiple şi importanţa acestora în menţinerea sănătaţii şi a imunităţii, însă câţi dintre noi ştim ce sunt de fapt şi care sunt cele mai bune surse ale acestor ajutoare pentru organism?
Pe lângă multitudinea de bacterii dăunătoare care inevitabil atacă organismul zilnic, există din fericire şi bacterii benefice care contribuie cu o serie de proprietăţi unice la protejarea şi întărirea acestuia. Cu atât mai mult, în cazul copiilor care nu au sistemul imunitar complet maturizat, probioticele constituie un ajutor esenţial în dezvoltarea de anticorpi şi combaterea acţiunii nocive a germenilor patogeni.

Probioticele în alimentaţia celor mici
Lupta împotriva virusurilor, bacteriilor sau a altor tipuri de germeni care provoacă infecţii este cu atât mai dificilă în cazul celor mici, întrucât aceştia intră în mod constant în contact cu mediul extern şi pentru că nu au încă un sistem imunitar matur.

Bolile digestive – se află pe lista celor mai comune afecţiuni specifice copiilor cauzate de o mulţime de factori: schimbările alimentare specifice vârstei, infecţii cu paraziţi intestinali, tulburări alimentare sau intoleranţă la anumite alimente. Aproximativ 80% din totalul celulelor care produc anticorpi se află în sistemul digesiv, iar probioticele stimulează imunitatea şi producerea de imunoglobuline, contribuind astfel la menţinerea unui sistem digestiv sănătos şi prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. În plus, probioticele ajută la buna desfăşurare a proceselor digestive, normalizează tranzitul intestinal şi asigură o absorbţie eficientă a substanţelor nutritive, atât de necesare celor mici.