Beneficiile purtatului bebeluşului în marsupiu

promo_23

Mai mult decât doar un mijloc de transportare a bebeluşilor, marsupiul poate avea beneficii surprinzătoare pentru micuţul tău.
Asigurând un convenabil şi ieftin mijloc de transport pentru copilul tău, marsupiul încurajează, de asemenea, dezvoltarea emoţională şi fizică.

Asigură un transport uşor.

Nou născuţii nu se nasc complet „echipaţi” pentru lumea înconjurătoare, ei se adaptează la noile locuri, sunete şi mirosuri. Ţinut aproape de părinte într-un marsupiu, un nou născut experimentează contactul direct, care este vital pentru o legatură benefică.
El poate să audă bătaile inimii mamei, simţi căldura pielii ei şi mirosi parfumul ei unic. Calmat de uşoarele mişcări constante, el primeşte, de asemenea senzori puternici de curent care sporesc dezvoltarea sa neurologică.

Încurajează dezvoltarea bebeluşului.

Când un bebeluş este purtat într-un marsupiu de mama lui, îi ascultă ritmul respiraţiei, sunetul inimii, şi încearcă să se coordoneze cu ea. De asemenea urmăreşte mişcările pe care aceasta le face – mers, aplecat, apucat obiecte. Astfel, această stimulre a simţurilor îl fac să îşi regleze propriile răspunsuri fiziologice, şi să-şi exerseze sistemul vestibular, care este responsabil cu echilibrul.

Bebeluşii purtaţi în marsupii sunt mai fericiţi.

Studiile arată că un bebeluş cu cât este purtat mai mult în marsupiu, cu atât mai puţin plânge şi este agitat. Bebeluşii care nu îşi petrec o mare parte a timpului plângând sunt mai atenţi la lucrurile din jur, şi învaţă în mod activ despre mediul înconjurător.

Întăreşte legătura cu tatăl.

Este adevărat că bărbaţii nu pot alăpta. Dar legătura specială dintre o mamă care alăptează şi copilul ei are o mai mică legătură cu valoarea nutriţională a laptelui decât cu contactul fizic ce se declanşează, în mod natural din această metodă de hrănire.
Taţii pot forma o legătură similară, purtându-l de obicei, de la o vârstă fragedă în marsupiu.

Marsupiul Support Carrier de la Infantino are un design ergonomic şi este 100% din bumbac natural. Este special conceput pentru a se potrivi chiar de la naştere pentru că are suportul reglabil de la cap pentru a susţine corespunzător capul copilului şi gâtul. Picioarele şi şoldurile stau într-o poziţie ergonomică. Când copilul mai creşte, de la vârsta de 5 luni suportul de cap se lasă în jos pentru că la această vârstă muşchii gâtului precum şi şoldurile şi coloana sunt suficient dezvoltate.