Brazelton a lansat “Puncte de cotitură”, Vol. I

puncte de cotitura

Autor: T. Berry Brazelton
EFG, Bucureşti, 2007, 756 pag.

De la naştere la 3 ani. Dezvoltare emoţională şi a comportamentului copilului tău

Traducere din limba engleză: Sorina Pătraşcu

Cartea scrisă de reputatul medic pediatru T. Berry Brazelton este dedicată tuturor părinţilor şi bebeluşilor lor, dar şi bunicilor, educatorilor şi adulţilor care lucrează cu copiii. Volumul de peste 700 de pagini reprezintă o carte fundamentală despre bebeluşi şi copiii până la trei ani, scrisă pe limba tuturor.
Aspectele abordate în cele 43 de capitole sunt extrem de importante în dezvoltarea copilului. În prima parte a cărţii, autorul realizează o prezentare amănunţită a “punctelor de cotitură” – acele momente cheie în dezvoltarea motorie, cognitivă şi emoţională a copilului – începând de la naştere şi până la trei ani. Alimentaţia, somnul, abilităţile motorii şi cognitive, deprinderea toaletei, comunicarea sunt explicate în fiecare etapă de dezvoltare a copilului.
În cea de-a doua parte a cărţii sunt abordate dificultăţile dezvoltării copilului – probleme de care se lovesc cei mai mulţi dintre tinerii părinţi. Alăptare la sân sau cu biberonul? Când ar trebui puiul meu să înceapă deprinderea toaletei? Oare este bine să luăm copilul în pat cu noi? Care este cea mai bună metodă de a disciplina micuţul curios? Ce trebuie să mă aştept de la medicul copilului? Toate acestea sunt abordate atât din punct de vedere medical – pediatric, cât şi din perspectiva psihologică – aceea a bebeluşului ca persoană.
În încercarea de a răspunde la toate aceste întrebări, Puncte de cotitură este menită să completeze , nu să înlocuiască, sfaturile oferite de pediatrul copilului tău. Cartea este un ajutor important, dar în niciun caz nu reprezintă o alternativă la îngrijirea medicală absolut necesară copilului.
Puncte de cotitură dezvăluie universul vast care se ascunde în fiecare bebeluş şi îi ajută pe părinţi să-şi înţeleagă mai bine copiii, încă de la naştere.