„Când s-a născut Otilia, am înțeles cu adevărat ce este viața“

interviu-iunie-2016

A făcut spectacol la „Dansez pentru tine“, a ridicat sala în picioare la „Românii au talent“, iar acum își surprinde publicul cu trupa ei „ToDay“, un produs care îmbină dansul cu muzica, singurul de acest gen de pe piața muzicală românească. Așa sună viața profesională a Danei Matei. Viața personală, însă, se învârte în jurul unui singur cuvânt: Otilia. Minunea și impulsul care o determină să meargă mai departe în tot ceea ce face.

Revista „Copii și Părinți“: Ce a însemnat pentru cariera ta experiența de la „Dansez pentru tine“?

Dana Matei: Experiența „Dansez pentru tine“ a fost într-adevăr un boost al carierei mele în direcția potrivită și nu numai. Am evoluat ca artist și, mai important, ca om.

Când ți-ai dat seama că dansul este tot ceea ce vrei să faci în viață?

Această întrebare o completează foarte bine pe prima în sensul că, după emisiune, dorințele mele au crescut și astfel am început să evoluez și ca rap artist în cadrul trupei mele actuale, trupa „ToDay“. Schimbarea a venit în mod natural datorită faptului ca ToDay este un produs care îmbină excelent dansul cu muzica, fiind și singurul de acest gen de pe piața muzicală românească.

Ai fost implicată într-un proiect special, „Titanii Funky Fresh“. Povestește-mi mai multe despre el…

„Titanii Funky Fresh“ este trupa mea de suflet, cu ea am debutat ca dansator, prin urmare rămâne un proiect special pentru mine, cum bine ai spus și tu. Alături de colegii mei am trăit experiența „Românii au talent“ din prima ediție a emisiunii, o experiență care a pus bazele unei alte trepte evolutive din viața mea, din care am înțeles că pot privi fără grijă dansul ca o meserie, așa că am renunțat la job-ul de consilier juridic și mi-am început cu adevărat viața.

Faptul că ești o fire activă te-a ajutat să duci sarcina mai ușor?

M-a ajutat extrem de mult! Am dus la bun sfârșit o serie de 50 de concerte în perioada sarcinii, ceea ce a contribuit la o stare foarte bună din punct de vedere fizic și psihic. Apoi pauza pe care am luat-o a fost binemeritată.

Care au fost lucrurile cu care te-ai obișnuit mai greu în perioada gravidității?

Hmmm… În primul rând, am fost motivată să renunț la fumat, ceea ce recunosc că a fost o provocare, dar mă bucur enorm că am depășit-o. După care, din luna a șaptea a trebuit să-mi aleg ținutele pentru scenă cu mai multă grijă, iar din luna a opta am început să dorm puțin mai greu. Una peste alta, am avut o sarcină plăcută.

Ți-ar plăcea ca Otilia să-ți moștenească pasiunea pentru dans?

Desigur! Sper ca, văzându-și părinții, să se aprindă și în ea această flacără, și nu numai în privința dansului, ci să descopere și muzica, și actoria. Însă, bineînțeles, îi voi respecta alegerile privind propriile ei pasiuni.

Te-ai gândit să o dai să practice un sport atunci când va crește?

Iubesc orice formă de sport, așa că da, bineînțeles că o voi încuraja să îl practice! Pentru început, consider că înotul, gimnastica ritmică și snowboarding-ul sunt cele mai potrivite.

Cum reușești să te împarți între proiectele în care ești implicată și fetița ta?

Reușesc cu brio, însă numai cu ajutorul familiei, recunosc. Orele petrecute în sala de repetiții și plecările la concerte „ne încurcă“, să zic așa, dar în rest suntem nedespărțite.

Te inspiră Otilia în ceea ce faci?

Pot spune atât: Am trăit o viață frumoasă, dar numai în momentul în care Otilia a venit pe acest pământ am înțeles ce este aceasta.

Ce îți propui, mai departe, cu trupa ToDay ?

Avem planuri și idei mărețe. Ne place să surprindem prin a ne expune exact așa cum suntem, aceasta fiind și esența originalității, după părerea mea. Plănuim să mergem mai departe în tot și în toate din ce în ce mai bine. Încă nu putem spune prea multe însă rezultatele muncii noastre le veți auzi și vedea în curând.

Foto: Natalin’s Studio