Ce trebuie să urmărești când alegi o pompă de sân

Fie că te pregătești să revii la serviciu, dacă vrei să te odihnești sau să ieși din casă, folosirea unei pompe pentru sâni îți va permite să îi oferi celui mic lapte matern chiar și atunci când nu ești lângă el. Datorită numărului mare de modele, cele mai multe mame sunt puse în dificultate atunci când trebuie să aleagă tipul de pompă care li se potrivește.

Cel mai probabil, vei alege să folosești o pompă de sân din urmatoarele motive:
– ai nevoie să sporești secreția lactată;
– ești nevoită să stai o perioadă separată de copil;
– ai reluat serviciul sau lipsești de acasă mai multe ore;
– trebuie să hrănești un copil ce refuză sânul sau care încă nu suge corect;
– pentru a ameliora sau preveni angorjarea sânului.
Există două tipuri de pompă: electrică și manuală. Alegerea pompei perfecte pentru tine depinde în primul rând de nevoile tale. Alege în funcție de cât de des și unde intenționezi să o folosești. Dacă o vei folosi ocazional sau dacă nu te grăbești, o pompă manuală poate fi alegerea potrivită pentru tine. Însă dacă te intorci la serviciu sau dacă nu ai timp să colectezi laptele, o pompă electrică este mult mai rapidă și mai eficientă. Alege o pompă de bună calitate care să nu provoace durere sau disconfort.
Dacă te orientezi spre o pompă electrică, verifică dacă o poți folosi și cu baterii și dacă imită acțiunea de hrănire naturală a copilului. Funcția de masaj ajută la stimularea lactației iar posibilitatea de a alege viteza de sucțiune te va ajuta să te simți mult mai confortabil și vei reuși să colectezi mai mult lapte.
423415_tt_ctn_manual-breast-pump-set_pack_low-res1
Cupa, dimensiunile, portabilitatea și manevrabilitatea sunt alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pompa, fie ea electrică sau manuală. Cupa trebuie să fie dintr-un material moale, plăcut la atingere, pentru un confort sporit. Cu cât întregul proces de colectare a laptelui este mai ușor și mai confortabil, cu atât vei fi mai relaxată și vei putea colecta mai mult.
Portabilitatea pompei poate fi un factor de decizie major dacă vei fi nevoită să o iei cu tine atunci când pleci de acasă. La fel de importantă este și manevrabilitatea ei. O pompă manuală sau electrică greu de utilizat și de asamblat va face colectarea dificilă, în timp ce o pompă ușor de manevrat, silențioasă, discretă va fi mult mai confortabilă și eficientă.
Unele pompe, manuale sau electrice, îți oferă posibilitatea să stochezi laptele în recipientul în care a fost colectat, fară să fii nevoită să îl transferi în alt recipient. Poți depozita laptele în frigider sau în congelator însă, în ambele cazuri fii sigură că folosești un recipient sterilizat și închis etanș.
Indiferent de tipul de pompă pe care o vei alege, încearcă să iei decizia înainte de a naște pentru a te putea familiariza cu aceasta și pentru a evita căutarea ei.

Pompa de sân manuală Tommee Tippee este ideală pentru colectarea laptelui pentru prima dată, ocazional, acasă sau în călătorii. Pompa este ușor și rapid de asamblat și curățat iar operarea cu o singură mână este discretă și ușor de controlat, asigurând astfel ritmul potrivit de colectare a laptelui matern. Cupa din silicon moale, prevăzută cu inele circulare pentru masaj, formează o pernă de aer și stimulează lactația oferind confort maxim în timpul recoltării.