Cea mai bună sursă de hrană

promo-tommee-tippee

Laptele matern este cea mai completă sursă de hrană pentru copil deoarece îşi modifică compoziţia pentru a răspunde nevoilor acestuia. Specialiştii recomandă alăptarea exclusivă la sân până la 6 luni şi continuarea concomitentă cu diversificarea alimentaţiei, până la vârsta de 2 ani a copilului. În cazul în care din diverse motive nu poţi alăpta, folosirea biberonului pentru hrănirea copilului este o opţiune. Hrănirea cu biberonul nu trebuie să însemne că bebeluşul nu va beneficia de toată atenţia şi dragostea ta.

Printre avantajele hrănirii cu biberonul se numără:
– Poţi combina alăptarea cu hrănirea cu biberonul, mai ales dacă nu ai posibilitatea de a fi mereu lângă copil atunci când trebuie hrănit. Dacă trebuie să te reîntorci la serviciu poţi colecta laptele astfel încât copilul să beneficieze de proprieţătile laptelui matern cât mai mult timp;
– Îţi oferă flexibilitate în hrănirea copilului. Alte persoane vor avea posibilitatea de a-l hrăni pe bebe şi de a forma legături speciale cu el;
– Poţi controla mai bine cantitatea de lapte pe care o consumă bebeluşul.

Alegerea unui biberon care să fie potrivit pentru bebe nu este simplă. Există nenumărate variante de biberoane şi o mămică va sta mult să aleagă între toate opţiunile. Ele pot fi din sticlă sau din plastic, cu o varietate de forme, dimensiuni şi culori. Tetina este în special cea care face diferenţa între multitudinea de opţiuni. Pentru o trecere uşoară de la alăptarea la sân, la hrănirea cu biberonul sau combinarea alăptării cu hrănirea la biberon, trebuie avută în vedere alegerea unei tetine cu formă anatomică, care să imite cât mai fidel forma sânului mamei.

La fel de importantă ca forma tetinei este folosirea uneia cu flux potrivit pentru vârsta copilului. Copilul va avea probleme şi s-ar putea îneca dacă se foloseşte o tetină cu deschidere prea mare sau cu prea multe găuri sau ar putea să depună efort, dacă fluxul nu este suficient de mare.

Biberoanele Tommee Tippee cu senzor de temperatură şi sistem de ventilaţie integrat. Inspirate din natură şi dezvoltate în colaborare cu doctori, mame care alăptează şi copii, biberoanele Tommee Tippee, datorită formei unice a tetinei care imită sânul mamei, fac uşoară atât combinarea alăptării la sân cu hrănirea cu biberonul cât şi trecerea de la alăptarea la sân la hrănirea cu biberonul, fiind preferate de copii. Tetina este realizată din silicon moale şi plăcut la atingere. Biberonul contribuie la reducerea riscului apariţiei colicilor datorită sistemului unic de ventilaţie, format dintr-un tub de ventilaţie şi un inel de prindere cu orificiu pentru direcţionarea aerului. Astfel, când întorci biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcţionat prin sistemul de ventilaţie în zona de deasupra lichidului. Sistemul de ventilaţie nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel formarea colicilor. Senzorul de temperatură ajută la pregătirea laptelui la temperatura optimă pentru hrănire.