Cel mai frumos cadou

 

povestea-lunii-martie-2014

Lucia Bobi, redactor şef al revistei noastre ne-a mărturisit că cel mai frumos cadou pe care l-a primit este fiica ei Mara, iar în interviul de mai jos ne împărtăşeşte primele trăiri alături de prinţesa ei.

Ai avut o sarcină uşoară?

Cu excepţia unei forme de trombofilie care iniţial m-a speriat, totul a decurs normal, uşor şi plăcut. La început, din cauza afecţiunii mele, am pierdut două sarcini, însă cu susţinerea medicului meu şi cu un tratament potrivit am dus această sarcină la sfârşit cu bine.

Care au fost cele mai tensionate momente în timpul sarcinii?

Cred că cele mai tensionate momente au fost vizitele lunare la ecograf. “Oare este bine? Doamne, sper să-i bată inimioara, sper să fie totul în regulă, să se dezvolte normal”. Intram terifiată şi consumată de gândurile mele şi ieşeam de fiecare dată calmă şi senină, pentru că totul decurgea conform planului.

Ai ţinut o dietă specială în timpul sarcinii, poftele femeilor înscărcinate sunt mit sau realitate?

Pentru mine poftele chiar au fost un mit. Nu am sesizat nicio diferenţă în preferinţele mele alimentare. Am mâncat ce mi-am dorit, cu limitele de rigoare. A fost mai greu în perioada greţurilor, care nu erau matinale ci non-stop, dar ca orice perioadă grea, a trecut şi aceea şi apoi fiecare zi era o minune pentru noi.

De când vă doreaţi acest copil?

Voiam copilul acesta încă dinainte de căsătorie, dar am vrut să le facem pe toate pe rând, neştiind însă că am o problemă. Am încercat apoi doi ani, fără succes. A fost o perioadă dificilă, cu frustrări, cu extrem de multe teste medicale şi rugăciuni. Până la urmă cea de-a doua liniuţă roz şi-a făcut apariţia pe testul nostru de sarcină.

V-aţi dorit băieţel sau fetiţă?

Atât de mult voiam un copil încât nu avea importanţă, însă în adâncurile sufletelor noastre, amândoi tânjeam după o fetiţă. Şi prinţesă a fost!

Cine a ales numele şi ce semnificaţie are?

Până am căzut de acord a durat ceva – muuult! Dar important este că l-am ales împreună şi ne topim după numele ei. Sincer, nu ştiu exact ce semnifică, pur şi simplu îmi place cum sună şi mi se pare că i se potriveşte la fix.

Ne poţi descrie cum a fost prima zi petrecută acasă împreună?

Cred că nimeni nu are vreo experienţă extraordinară legat de prima zi acasă (Haha!). De obicei primele zile înseamnă pentru bebeluşi adaptare cu noua casă, noul mediu şi până la urmă cu noua viaţă şi tot ce înseamnă ea. Asta aduce cu sine mult stres, oboseală şi plânsete de neconsolat care te fac să te gândeşti dacă ce faci este oare corect sau nu.

Cine i-a făcut prima băiţă şi cum procedaţi acum? Faceţi cu schimbul, tu şi Marius?

Ne place să facem totul împreună. Unul o ţine, celălalt o spală sau pasează cele necesare pentru ca procedura să nu dureze mult şi să nu fie stresantă pentru bebe.

Cine te ajută la îngrijirea Marei, mai ales, acum, la început?

Marius mă susţine şi mă ajută enorm şi deşi a început serviciul este încă acolo pentru mine. Mama de asemenea este alături de mine şi îmi oferă tot sprijinul de care am nevoie.

Care sunt sarcinile proaspătului tătic în ceea ce o priveşte pe Mara?

Principala sarcină este să pregătească lăpticul. Dacă masa nu e gata la timp, cineva este foaaarte suparată! Marius face cumpărături, mă ajută la băiţă, la schimbatul scutecelor şi face minuni ca să o adoarmă.

Marius, ce anume ţi se pare dificil la capitolul îngrijire bebeluş?

Atunci când nu ştii ce anume trebuie să faci. Vezi că acea mogâldeaţă minunată depinde atât de mult de tine şi eşti nepregătit…te simţi chiar şi tu neajutorat. Apoi, ca şi când totul este permis, îţi faci curaj şi faci exact ce îţi spune inima…acea inimă care ţi-a spus şi că vrei o nouă stea în viaţa ta.

Lucia, ţinând cont de faptul că ai o experienţă îndelungată ca jurnalist al unei reviste pentru copii, cum te-ai adaptat rolului de mamă?

Un singur lucru am de spus, teoria ca teoria, dar practica ne omoară! Este cu totul altceva. Parcă o luăm de la început şi în orice caz fiecare experienţă diferă de la bebeluş la bebeluş.

Cum consideri că s-a schimbat viaţa voastră de când a venit Mara pe lume, care sunt priorităţile?

Viaţa s-a schimbat cu totul. Parcă suntem tot noi dar luaţi dintr-o lume şi plasaţi în alta. Este nou, dar frumos şi descoperim împreună sentimentul minunat de-a fi părinte. Prioritatea este Mara.

Este un bebeluş cuminte ? Descri-o în câteva cuvinte, cu cine seamană?

Este un bebeluş extraordinar, şi deşi este atât de mică ar vrea să facă atât de multe, o văd cât este de dornică să se mişte, să vorbească, să zâmbească. Pare că va face toate lucrurile astea ceva mai devreme decât bebeluşii de vârsta ei. Nu ştiu cu cine seamănă, deocamdată seamănă doar cu ea, este foarte independentă şi ştie deja ce şi cât îi trebuie.Totuşi trăsăturile par a indica faptul că este fata lui tata!

Vă mai doriţi un frăţior sau o surioară pentru Mara?

Sigur că da, la momentul oportun!

Ce sfaturi ai pentru viitoarele mămici?

Cam greu să ofer sfaturi, ma simt tare la început! Cred că este important să te aduni, să ai încredere în tine şi să ştii că orice ai alege pentru micuţul tău, dacă vine din inimă şi este făcut cu convingere, va fi cea mai bună opţiune, indiferent ce auzi în jurul tău!