Cum aleg pompa de sân potrivită?

promo-tommee-tippee-mai-2016

Multe mame care alăptează consideră pompa de sân un obiect esențial. Fie că te întorci la muncă fie că îți place flexibilitatea pe care ți-o oferă, ai foarte multe opțiuni. Iată câteva detalii care te-ar putea ajuta să te decizi ce pompă este potrivită pentru tine.

Cât de des vei folosi pompa?
Dacă vei lipsi de acasă ocazional, o pompă de sân manuală este suficientă. Trebuie doar să așezi cupa pe sân și să strângi mânerul pentru a colecta laptele. Însă, dacă te întorci la muncă sau ești nevoită să stai departe de copil mai mult de câteva ore pe zi, o pompă electrică este mult mai utilă și mai rapidă.

Ce se întâmplă dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție să colectezi laptele?
În mod normal, o sesiune de colectare durează aproximativ 10-15 minute pentru fiecare sân. Însă, dacă ești presată de timp, poți folosi o pompă electrică dublă care îți permite să colectezi de la ambii sâni, în același timp. Aceasta contribuie la stimularea producției laptelui în timp ce reduce timpul de colectare la jumătate.

Pompa este ușor de asamblat și transportat?
Dacă pompa este dificil de asamblat, dezasamblat sau de curățat, întreaga sesiune de colectare va deveni dificilă și va lua mai mult timp. Caută o pompă care să aibă puține componente, să fie ușoară și discretă. Dacă o vei folosi în fiecare zi, sau vei călători cu ea, caută un model ușor. Unele pompe vin împreună cu cutii pentru sterilizare și cu recipiente pentru stocarea laptelui. Ține cont și de zgomotul pe care îl produce pompa. Unele modele sunt mai silențioase decât altele. Nu uita să sterilizezi pompa după fiecare utilizare.

Nivelul de sucțiune este ajustabil?
Ce este confortabil pentru unele femei poate fi inconfortabil pentru altele. Dacă optezi pentru o pompă electrică, alege una care dispune de funcție de masaj pentru stimularea lactației și îți permite să controlezi viteza de sucțiune.

Cât de importantă este cupa și mărimea acesteia?
Cupa pompei de sân este acea componentă a acesteia care se așează pe sân. Este foarte important ca ea să se potrivească sânului tău și să fie confortabilă pentru o colectare eficientă.

Pompa de sân manuală Tommee Tippee este ideală pentru colectarea laptelui pentru prima dată sau ocazional acasă sau în călătorii. Pompa este ușor și rapid de asamblat și curățat iar operarea cu o singură mână este ușoară, discretă și ușor de controlat, asigurându-vă astfel ritmul potrivit de colectare a laptelui matern. Cupa din silicon moale, prevăzută cu inele circulare pentru masaj, formează o pernă de aer și stimulează lactația oferind confort maxim în timpul recoltării.