Cum alegem caruciorul

Detalii importante pentru un cărucior util!

Decizia de alegere a căruciorului îţi va influența viaţa în fiecare zi pentru o perioadă lungă de timp. Multe cupluri aleg sistemele modulare 2 în 1 sau 3 în 1, sisteme care pot fi utilizate de la naştere până la 3 ani deoarece sunt utile şi practice.

Închis sau culoare deschisă? Modele trendy sau clasice? Pe măsură ce selectezi sistemul modular pentru copilul tău nu subestima detaliile care la prima vedere nu par a fi importante, dar care pot avea un impact considerabil în viitor. Un cărucior care se susţine singur când este închis, şi un coş mare pentru cumpărături îți poate economisi mult timp şi poate fi util în diverse situaţii. Un coş pentru cumpărături trebuie să fie mare şi uşor de accesat atunci când copilul este aşezat în cărucior. Întotdeauna verifică, mai ales când este vorba de un model uşor, dacă sarcina coşului nu este redusă atunci când copilul este aşezat în cărucior. Un cărucior care se susţine singur ajută la protejarea părţilor textile şi la o bună depozitare.

Şasiul căruciorului pe care se vor monta landoul, hamacul (partea sport) şi scoica este elementul din sistemul modular care va fi folosit cel mai mult. Din acest motiv trebuie să urmăreşti ca şasiul să fie cât mai uşor, să permită fixarea rapidă a părţilor componente în ambele sensuri de mers.

Când alegeţi căruciorul modular pentru micuţul tău, este bine să ţineţi cont de următoarele sfaturi practice:

 • Trebuie să luaţi în considerare dimensiunile liftului şi a porbagajului;
 • Să fie uşoare, să aibă în jur de 10 kg şasiu cu hamac (parte sport), landou sau scoică;
 • Să fie uşor de manevrat, roţile din faţă să se rotească la 360 grade pentru o manevrabilitate cât mai uşoară;
 • Să fie uşor de pliat şi strâns fără efort;
 • Să ofere posibilitatea plierii cu partea sport sau cu landou pentru economisirea spaţiului de depozitare;
 • De preferat ar fi ca manerul şasiului să fie tip bară, acest tip de carucioare putând fi conduse cu o singură mână, faţă de cărucioarele cu două manere care trebuiesc conduse cu ambele mâini;
 • Materialele să fie confortabile lăsând pielea copilului să respire;
 • Pentru o cât mai bună igienă şi o întreţinere adecvată recomandat este să alegi un sistem modular care permite detaşarea şi spălarea părţilor textile;
 • Să aibă incluse protecţii pentru picioare pentru vremea rece, atât pentru landou cât şi pentru partea sport;
 • Cărucioarele să fie omologate conform standardelor europene garantând siguranţa şi confortul copilului;
 • O importanţă deosebită o are şi scoica din cadrul sistemului modular, care ar trebui să asigure copilului tău în egală măsură confortul şi siguranţa în maşină. Pentru o siguranţă sporită recomandate sunt scaunele care au fost testate conform testelor de siguranţă ADAC, TCS etc., teste care sunt efectuate atât în coliziuni frontale, din spate cât şi din laterale faţă de testele de omologare unde testările se realizează pentru impact frontal şi din spate.
 • Pentru transportul copilului în landou în condiţii de siguranţă, este recomandat ca landoul să fie omologat şi să aibă posibilitatea montării în maşină cu ajutorul unui kit special conceput în acest scop.
 • Este recomandat ca partea sport să fie reversibilă, astfel copilul poate fi poziţionat în ambele sensuri de mers.
 • Este bine ca garanţia cărucioarelor modulare să fie cât mai îndelungată, unele cărucioare având o garanţie de 24 de luni.

 

Cărucior 3 în 1 Book Plus 51.

Căruciorul 3 în 1 Book Plus 51 reproduce eleganţa şi rafinamentul stilului italian, fiind adaptat cerinţelor părinţilor moderni. Culorile vii şi materialele exclusiviste se combina cu  inovaţia cadre Book Plus 51, care intră în spaţii foarte înguste. Cadrele sunt prevăzute cu butoane care permit blocarea/deblocarea centralizată a roţilor din faţă fără efort.

Cadrele sunt uşor de utilizat şi necesită puţin efort datorită roţilor care pivotează la 360º, plierea/deschiderea realizându-se cu o singură  mână, păstrând coşul interior protejat. Sunt prevăzute cu sisteme Ganciomatice care permite instalarea, printr-un singur Click, a Hamacului Pop-Up, a Landoului Naveta XL şi a Scaunul Auto Primo Viaggio SL.

Întotdeauna testaţi cărucioarele şi acordaţi atenţie detaliilor înainte de a alege modelul dorit.