Cum să crești un copil extraordinar. Metoda Montessori

Metoda pedagogică urmată de personalităţi precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Graham Bell, Gabriel García Márquez, fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page presupune activităţi creative care stimulează creierul copiilor, pentru a deveni adulţi independenţi, încrezători în sine şi încununaţi de succes, fericiţi şi împliniţi.

Un sistem testat în ultimii o sută de ani, prin care copiii învaţă regulile de igienă, bunele maniere, cum să interacţioneze cu mediul înconjurător, cum să se îmbrace, să scrie litere, să calculeze sume, pentru a dobândi un tipar pe viaţă de obiceiuri sănătoase, autodisciplina şi responsabilitate.
Scrisă de TIM SELDIN, preşedintele Fundaţiei Montessori şi al Consiliului Internaţional Montessori.

Introducere :
”Nu-mi aduc aminte vreun moment în care să nu fi fost implicat în universul Montessori; pentru mine e un mod de viaţă.
Această carte însumează experienţele mele personale în calitate de copil, de tată, de îndrumător Montessori şi, oarecum, de instructor pentru multe familii care au căutat o cale mai bună de a-şi creşte copiii în spiritul blândeţii, al parteneriatului şi al respectului. Multe dintre lucrurile învăţate provin din observarea şi ascultarea propriilor mei copii, precum şi din greşelile personale.
A fi părinte e o slujbă cu normă întreagă. Pe vremuri, părea destul de simplu să ai o familie.
Mamele stăteau acasă şi aveau grijă de copii, iar taţii se duceau la muncă. În general, copiii erau ascultători, şi asta pentru că, altfel, părinţii îi pedepseau aspru.
Azi, totul s-a schimbat. În numeroase familii, mama lipseşte de acasă de dimineaţă până seara. Fie că are o carieră sau o afacere, fie munceşte doar ca să trăiască de pe o zi pe alta. Copiii prea mici ca să meargă la şcoală sunt duşi la creşă sau acasă la o femeie care îşi câştigă traiul având grijă de un grup restrâns de astfel de copii. În multe ţări, divorţul a devenit ceva obișnuit, şi nu puţine sunt mamele sau taţii care jonglează cu responsabilităţile de la serviciu şi cu cele de acasă, crescându-şi singur copiii.“
Tim Seldin
preşedinte al Fundaţiei Montessori

Puteți achiziționa cartea de pe