Cum să fotografiezi un nou-născut?

promo-uca

Este cunoscut faptul că fiecare fotograf are propriul său stil însă, aşa cum v-am spus şi în ediţia trecută, vă oferim câteva sfaturi care să vă ghideze în fotografia cu nou-născuţi. Luna aceasta continuăm lista începută în ediţia trecută.

1. Lasă bebeluşul să te inspire – Ca fotograf ştii deja că inspiraţia îţi poate veni spontan, dar este o idee foarte bună să ai totuşi o idee clară asupra sesiunii foto. Noi credem că cele mai bune imagini sunt cele spontane şi neplănuite ca atunci când te laşi purtat de val şi îi permiţi bebeluşului să te inspire (fie că este vorba de ochii mari şi clari, guriţa mică, părul ciufulit sau grimasele pe care le face). Fii pe fază când bebeluşul scânceşte, se întinde sau cască. Bebeluşii au mişcările lor perfecte, minunate, de care este extrem de important să profiţi!

2. Bebe doarme, foloseşte macro! – Nu uita de macro – este adorabil să surprinzi cadre cu picioruşele bebeluşului, degetele, o şuviţă de păr care îi mângâie gâtul plin de cute drăgălaşe, guriţa mică, urechiuşele, etc. Aceste imagini de detaliu nu numai că sunt adorabile, dar “dau foarte bine” în albumele foto peste care părinţii se uită adesea pentru a-şi aminti perioadele de bebeluşie. Profită de macro atunci când bebe adoarme – rezervă-ţi 10 minute pentru cadre de detaliu!

3. Încurajează mama să intre în cadru – Ştim cât de greu este pentru mamă să treacă în faţa camerei foto. Dar pe de altă parte ştim şi cât este de important să facă asta! Îşi iubesc copiii atât de mult încât le fac poze pe furiş, ziua şi noaptea, când dorm, când sunt treji, când mănâncă sau când zâmbesc. Partea tristă este că mama nu prea apare în niciuna din aceste poze. Pentru faptul că o convingi să apară în poză, va aprecia peste ani şi ani atât ea cât şi copilul; deşi vă fi greu să o aduci în faţa camerei pentru că sunt mari şanse ca ea să se recupereze încă după naştere. Fii blând!

4. Fii flexibil şi nu renunţa! – Oricât de mult control ai pretinde că poţi avea, copilul e şeful – asta trebuie să reţii! Dacă bebeluşul nu vrea să adoarmă, astfel încât să surprinzi cadrele macro, ia câteva cadre lifestyle şi nu uita că este important să fotografiezi în continuare, să nu te opreşti! Este esenţial să ai flexibilitate, pentru că sesiunea foto nu va decurge întotdeauna aşa cum îţi plănuieşti!

UCA Studio vine în întâmpinarea ta în luna mai cu o super ofertă! Achiziţionează pachetul în valoare de 190 lei care conţine Shooting de nou-născut sau bebeluş cu vârsta maximă de 5 luni.

Sursă: colesclassroom.com