Curăţarea şi păstrarea produselor de îngrijire

Frumusete

Arsenalul frumuseţii şi al îngrijirii personale include multe „arme“: de la peria de păr la crema de corp, până la pensule de machiaj, creme, forfecuţă sau şampon, fiecare obiect merită o atenţie aparte.

Pieptănul şi peria de păr

Sunt două obiecte folosite zilnic, prin urmare, trebuie curăţate cât mai des pentru a înlătura firele de păr şi particulele de praf. Îndepărtează mai întâi firele de păr, apoi introdu pieptănul sau peria într-un vas cu apă călduţă, în care ai adăugat o soluţie blândă de curăţare, preferabil săpun ori şampon. Lasă-le să se înmoaie, după care curăţă-le cu o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti. Clăteşte-le cu apă din abundenţă şi şterge-le cu un şervet curat.

Buretele pentru duş sau baie

Cel mai adesea, bureţii stau agăţaţi undeva, pe un perete, sau de mânerul duşului. Se spală bine după fiecare utilizare, până ce nu mai iese din el spumă (fie de la săpun, fie de la gelul de duş), se lasă să se usuce într-un loc ferit de apă şi, ideal, se protejează cu o husă ori un săculeţ pentru a-l ţine departe interacţiunea cu particulele de praf din aer. Când materialul începe să se desprindă de pe el, preferabil este să se achiziţioneze altul. Un alt detaliu esenţial este ca buretele de duş sau baie să nu fie folosit decât de o singură persoană.

Gelurile de duş şi şamponul

După utilizare, nu uitaţi să închideţi capacul recipientelor (este o metodă de precauţie şi pentru situaţia în care aveţi copii, curioşi să exploreze cele mai neobişnuite spaţii şi să „deguste“ tot ce le cade în mâini). În cazul gelurilor de duş şi al şamponului, se depozitează într-un loc cât mai la îndemână, preferabil departe de contactul direct cu razele soarelui. Pont: dacă vrei să încerci un produs nou, nu arunca restul de gel sau şampon. Păstrează-le ca să îţi speli peria sau pieptănul!

Penseta şi forfecuţa de unghii

Ţineţi penseta şi forfecuţa de unghii în suporturi speciale (gen teacă). Date fiind vârfurile ascuţite, atunci când cad, dacă sunt protejate, se evită deformarea lor. Din când în când, dezinfectaţi-le cu spirt.

Crema de faţă

Deşi mulţi recomandă păstrarea cremelor de faţă în frigider, la rece, locul ei, cel mai des întâlnit, este fie pe etajera din baie, fie la capul patului. Textura rece, se spune, ar acţiona mai bine asupra ridurilor.

Pensulele de machiaj

Se curăţă regulat, se spală urmând traiectoria firului de păr, se clătesc şi se usucă blând, prin presarea unui şervet din bumbac. Este bine ca pensulele de machiaj să fie păstrare într-o trusă.

Comments

comments