„De când sunt mamă, mă pot considera un om bogat“

interviu-decembrie-2015

Când nu este lângă el, simte că se îmbolnăveşte sufleteşte. Când e cu el, devine completă. Şi-ncepe să viseze, să-şi construiască în minte planuri, şi toate îl au pe Andrei Ştefan pe primul loc. S-a schimbat bine şi în bine viaţa Anei Maria Blidaru, pe care o ştiţi de pe bebeteiubesc.ro, de când este mamă. Ne-a spus chiar ea, în interviul de mai jos!

Revista „Copii şi Părinţi“: Recent, ai devenit mamă. Ce înseamnă, pentru tine, asta?

Ana Maria Blidaru: Andrei Ştefan a devenit centrul universului meu. Dacă plec de-acasă, nu pot sta prea mult, deoarece gândurile îmi zboară mereu spre el. Am să-ţi dau şi un exemplu. Astăzi a trebuit să merg în oraş şi, la un moment dat, mi-am dat seama că trecuseră deja două ore. M-a cuprins brusc dorul de el. Soţul meu a încercat să mă liniştească şi să îmi spună că Andrei e acasă cu mama, deci e pe mâini bune şi, prin urmare, nu are ce să se întâmple rău. Însă ceea ce vreau să subliniez este legătura indestructibilă şi ataşamentul care s-au format între noi doi şi care au ca sursă dragostea pentru puiul meu.

Deci timpul tău îi aparţine lui acum…

Poţi spune şi-aşa. Înainte de a avea un copil, prietenele mele, care născuseră, îmi spuneau că nu mai au timp să iasă afară, la plimbare, ca fetele, aşa cum obişnuiau înainte de a deveni mame. Pe vremea aceea nu concepeam asta, îmi spuneam că a fi părinte nu trebuie să excludă viaţa personală. Însă, de când am adus pe lume un copil, am început să văd lucrurile cu totul şi cu totul diferit.
Spune-ne şi cum s-a schimbat viaţa ta de când ai început să împărtăşeşti femeilor ca tine, pe bebeteiubesc.ro, experienţa de a fi mamă!
Am început să fiu mult mai selectivă privitor la sursele mele de informare, pentru a putea transmite ceea ce aflu într-un mod cât mai corect şi mai aproape de adevăr. Şi, foarte important!, tot ceea ce aflu este verificat de mine, trecut prin filtrul experienţei personale, în sensul că sunt foarte atentă la sfaturile pe care le primesc de la specialişti şi le adaptez situaţiei mele, copilului meu. Pe de altă parte, am devenit mai înţeleaptă când e vorba de Andrei, mă gândesc de mai multe ori înainte de a lua o decizie pentru el.

Ţi s-a întâmplat să fii recunoscută în public?

Da, mi s-a întâmplat chiar astăzi. Cum ţi-am spus la începutul interviului, am mers în oraş să cumpăr una, alta pentru botez. Într-un magazin, când am ajuns la casă, o clientă, care avea un copil în braţe, a stat puţin, s-a uitat la mine şi m-a întrebat dacă eu sunt doamna care filmează pentru bebeteiubesc.ro. I-am spus că da, după care am făcut cunoştinţă, am povestit diverse şi am aflat că avea botezul în aceeaşi zi cu mine. Mi-am zis, în sinea mea, „Wow!“. Recunosc, m-a emoţionat momentul.

Cum reuşeşti să împarţi jobul de mamă cu cel de vloggeriţă pentru bebeteiubesc.ro?

Cele mai multe înregistrări le realizez, de obicei, seara, atunci când Andrei doarme şi este linişte în casă. Dimineaţa este mai greu, pentru că dacă bebe este treaz, se mai aud scâncete, gângureli şi nu e linişte perfect. Aşadar, pentru întregistrări, vânez momentele în care el doarme sau când e cu buni.

Pentru că ai amintit-o pe buni, cum e relaţia lui Andrei cu ea?

Foarte bună! Uite, recent, s-a liniştit din plâns când a venit buni la el, i-a zâmbit ştrengăreşte, deci o recunoaşte. Îl răsfaţă şi îl iubeşte cel puţin la fel de mult ca noi doi, eu şi tati.

Tati nu se simte neglijat de când a venit Andrei pe lume?

Se spune că nu există o familie sau o căsnicie perfectă. În orice casă ori cuplu sunt şi momente mai tensionate, discuţii sau certuri. La noi au existat şi înainte de a veni copilul, însă niciodată nu au rămas nerezolvate. Ne-am împăcat, am comunicat unul cu altul şi am încercat să găsim soluţii pentru a le evita în viitor. Acum le mai punem şi pe seama oboselii – în prima lună de viaţă a lui Andrei, nu a fost deloc simplu să ne obişnuim cu nopţile nedormite. Vreau, pe această cale, să îi mulţumesc atât lui Alex, soţul meu, cât şi mamei mele, care m-au ajutat enorm în această perioadă. Între timp, lucrurile s-au mai reglat şi am reuşit să ne facem un program, în limita posibilităţilor, evident.

De ce „în limita posibilităţilor“?

Pentru că, atunci când în casă există un bebeluş, nu prea există programare strictă. Apar tot felul de situaţii imprevizibile, iar tu, ca părinte, depinzi permanent de „orarul“ lui. Noi trebuie să fim mereu pregătiţi, pe fază, cum se spune, în gardă sau gata de apel. 🙂

Cum o să fie Crăciunul, anul acesta?

În mod sigur va fi cel mai frumos din viaţa mea! De fapt, tot anul 2015 a fost cel mai frumos din viaţa mea. Ziua de naştere, a mea şi a lui Alex, la fel. Le-am sărbătorit nu doar ca soţ şi soţie, ci şi ca mamă şi tată. Aveam un bebe „pe stoc“! 🙂 De Crăciun, Andrei va împlini 3 luni, pe 27 îi vom sărbători onomastica, Ştefan. Pe 30 noiembrie, de „Sfântul Andrei“, am cântat deja „La mulţi ani!“. Deci sunt suficiente argumente încât să spun că acest an a fost cel mai frumos din existenţa mea de până acum. Andrei mi-a îmbogăţit viaţa enorm, este aerul, raţiunea mea, e parte din fiecare vis şi plan pe care mi le fac.

 

Text: Anca Hromadnik