De ce este atât de important să ne spălăm pe mâini?

 

promo-martie-2014-3

O pietricică aducătoare de noroc sau o broască prietenoasă sunt câteva din lucrurile pe care micuţul tău le aduce acasă. Odată cu aceste cadouri adorabile, pot însă să ajungă în casă şi milioane de germeni. Copiii nu ascultă întotdeauna când le spui să-şi spele mâinile înainte de masă, după ce folosesc toaleta sau când vin în casă de la joacă. Dar este un mesaj care merită tot efortul pentru a fi repetat – spălatul pe mâini previne cel mai bine înmulţirea germenilor şi ţine bolile la distanţă de cei mici.

Linia I în apararea împotriva germenilor. Este bine de ştiut că germenii se pot transmite în mai multe moduri, printre care: atingerea mâinilor murdare, schimbarea scutecelor, prin apă sau mâncare contaminată, prin picăturile eliberate în urma strănutului sau tusei, prin suprafeţe contaminate, prin contact cu o altă persoană bolnavă.
Când copiii intră în contact cu germenii, se pot infecta fără să ştie, printr-o simplă atingere la ochi, nas sau gură. Odată infectaţi, este de obicei o chestiune de timp până când întreaga familie intră în contact cu boala. Prima linie împotriva împrăştierii germenilor o constituie spălatul pe mâini. Acest lucru îl va proteja pe micuţul tău de afecţiuni dintre cele mai simple până la meningită, bronşiolită, hepatita A sau diferite forme de diaree.
Cum îl înveţi să se spele corect pe mâini Iată câteva metode pentru a elimina din joc nedoriţii germeni. Învaţă-l pe cel mic să se deprindă cu această rutină, sau şi mai bine, spălaţi-vă împreună pe mâini, astfel încât să înveţe cât de important poate fi acest obicei.
Spală-ţi mâinile cu apă caldă, dar asigură-te că apa nu este prea fierbinte pentru mânuţele micuţului tău. Foloseşte săpun şi freacă mâinile timp de 20 de secunde. Asigură-te că acoperi zona dintre degete şi pe sub unghii, acolo unde germenii neinvitaţi îşi fac de cap. Nu uita de zona încheieturilor mâinilor. La final şterge bine cu un prosop curat.

SFAT 

Pentru a minimiza riscul infectării cu germeni a întregii familii, spălaţi-vă frecvent pe mâini şi faceţi din asta regula de bază a casei, cu atât mai mult înainte de masă, după folosirea toaletei, după ce faceţi curat în casă, după ce mângâiaţi animale (chiar dacă sunt îngrijite şi stau în casă), înainte şi după ce veniţi de la cumpărături sau din vizită, după ce vă suflaţi nasul, tuşiţi sau strănutaţi,
după ce vă întoarceţi de afară (joacă, grădinărit, plimbatul câinelui)

Comments

comments