Despre hidratare şi sănătate

promo-66

Hidratarea este cuvântul aflat cel mai des pe buzele tuturor specialiştilor. Orice recomandare medicală porneşte de la esenţialul de 2 L de apă pe zi. În cazul adulţilor conştientizarea beneficiilor hidratării se face mai uşor decât în cazul celor mici, unde abordarea trebuie să fie diferită, mai ales când auzim din ce în ce mai des: „nu mi-e sete”, „nu-mi place apa” sau „nu vreau apă”.
Modalitatea în care trebuie să ne hidratăm, mai ales în cazul juniorilor, se învaţă în familie şi este rolul nostru ca părinţi să le explicăm de ce organismul lor are nevoie de apă de calitate pe parcursul întregii zile, în special în momentele în care depun efort fizic. De altfel, copiii au o nevoie mai mare de apă faţă de adulţi, pentru că aparatul lor renal nu e matur, iar eliminarea lichidelor este mai rapidă.
Medicii pediatri au remarcat în ultimii ani o creştere a cazurilor de pietre la rinichi la copii, iar cauzele ţin de alimentaţia şi hidratarea insuficiente sau nepotrivite. Cantitatea ridicată de nitraţi şi nitriţi din apă poate cauza probleme respiratorii grave atât în cazul adulţilor, cât şi în cazul copiilor. De aceea este recomandat să acordăm o atenţie deosebită cantităţii şi mai ales calităţii apei pe care o consumăm.
Pentru a-i asigura celui mic o hidratare de calitate, specialiştii recomandă consumul de apă minerală naturală cu un reziduu sec (total minerale dizolvate) scăzut, cu un conţinut redus de nitraţi, nitriţi şi fluoruri.
Apa minerală naturală plată Bucovina este potrivită pentru juniorul tău, fiind echilibrată din punct de vedere mineral, cu un pH de 7,05 un conţinut scăzut de fluoruri (<0,03 mg/l), de nitraţi (4.71 mg/l) şi de nitriţi (<0,01 mg/l), valori cu mult sub maximele admise de legislaţia în vigoare. În plus, apa plată Bucovina este singura apă minerală naturală plată din România în ambalaj ultra igienic (de tip “bag-in-box”) produs în mediu steril şi este recomandată de specialişti pentru hidratarea celor mici care au un sistem imunitar nedezvoltat şi se îmbolnăvesc mai uşor decât adulţii.

„Echilibrul Suprem pentru corp şi minte!