Diversificarea pas cu pas. Alimentația copilului de la 6 luni la 2 ani

Ghidul “Diversificarea pas cu pas” este proiectul la care am lucrat în ultimele 7 luni. Este o carte pe care am scris-o din suflet, pentru mămicile ce sunt la început de drum şi pentru care diversificarea poate părea un drum anevoios. Însă sunt convinsă că veţi înţelege altfel diversificarea şi o veţi privi cu mai multă relaxare, având acest ghid alături.

Acest ghid este conceput pentru a oferi informaţii despre alimentaţia copilului de la 6 luni la 2 ani. Am încercat să concentrez în acest ghid de diversificare tot ceea ce am considerat eu util, tot ceea ce aş fi dorit să am la îndemână şi eu, la primul copil, la începutul diversificarii. Motivaţia mea de a mă documenta şi specializa în alimentaţia copilului a fost dată de către dorinţa de a-mi creşte sănătos cei doi copii, de a le oferi un start bun în viaţă şi de a le întări sistemul imunitar într-un mod natural, folosindu-mă doar de alimente. Ei sunt inspiraţia mea, ei mă împing spre documentare, spre a învăţa cât mai multe lucruri noi în fiecare zi.

Introducere
Alimentaţia corectă este esenţială în evoluţia rapidă şi sănătoasă a copilului, cel puţin în primii doi ani de viaţă. Alegerea alimentelor potrivite va furniza o stare bună de sănătate şi le va da copiilor posibilitatea de a se bucura de gusturi şi texturi noi încă de la început, le va asigura un start alimentar cât se poate de sănătos. De asemenea, momentul mesei, îi ajută pe cei mici să creeze o legătură caldă cu părinţii şi de aceea este foarte important momentul mesei, locul în care bebeluşul serveşte masa, cât şi starea pozitivă a mamei sau a persoanei care îl hrăneşte. Astfel se dezvoltă atitudini sănătoase, toţi factorii care influenţează momentul hrănirii bebeluşului fiind importanţi în viitoarea relaţie a copilului cu mâncarea. Pe parcursul primului an, relaţia bebeluşului cu mâncarea trece prin mai multe etape: de la supt, înghiţit, la mestecat, iar sistemul digestiv se maturizează treptat, astfel încât are capabilitatea de a digera cât mai multe alimente în jurul vârstei de 12 luni.

Cosmina Nițu

Puteți achiziționa cartea de pe