Eleganța se învață de mici

interviu-iulie-2016

Raluca Huzum a pus pe picioare, împreună cu soțul ei, Sorin Șurghie, o afacere care se adresează exclusiv bărbaților. Personalitate, relaxare, autenticitate sunt cuvintele cheie care o descriu. Despre Men’s Cave – Clothing Concept Store am vorbit cu ea, dar și despre micuțul David, de la care am aflat că moda nu este un moft, ci un detaliu care se învață din copilărie.

Revista „Copii și Părinți“: Ai pus pe picioare, împreună cu soţul tău, Sorin Șurghie, Men’s Cave – Clothing Concept Store, un brand de haine masculine, 100% românesc. Ce înseamnă 100% românesc?

Raluca Huzum: Conceptul este în totalitate al nostru, dar în momentul de față nu este chiar 100% românesc, deoarece o parte din produse sunt importate. Dar ne dorim foarte tare ca în viitorul apropiat să ajungem în acel punct. Pentru mine 100% românesc înseamnă ca toate produsele să fie produse în România.

Care este povestea acestui brand?

Povestea este una simplă. Suntem doi tineri cu dorința de a da naștere unui business care se adresează exclusiv bărbatului, dar care se diferențiază de restul afacerilor de acest gen prin personalitate, relaxare, autenticitate. Bărbații caută haine de calitate, dar și consiliere din acest punct de vedere, iar unul dintre avantajele magazinului nostru îl reprezintă chiar acest lucru. Toți clienții sunt consiliați până la cel mai mic detaliu și nu pleacă din magazine până nu ne-am convins cu toții că am încercat și am găsit cea mai bună soluție de outfit pentru ei.

Aţi avut piedici atunci când aţi început să-l puneţi pe picioare?

Am avut, dar cred că le-am gestionat bine și, mai mult decât atât, am avut de învățat din ele.

De ce anume te ocupi tu şi de ce anume se ocupă soţul tău?

Eu mă ocup de partea administrativă, clienți și designul magazinului, iar Sorin de furnizori. Soțul, în afară de magazin, mai are un job.

Dar în creşterea lui David, care sunt responsabilităţile fiecăruia?

Nu pot spune că avem trasat foarte clar fiecare ce responsabilități are, cumva ele s-au conturat în mod natural, de-a lungul timpului. În familia noastră rolurile sunt puțin inversate. Sorin este părintele mai responsabil, cu regulile, iar eu sunt părintele mai libertin, care lasă copilul să exploreze, de multe ori mai mult decât trebuie. 🙂

Când a venit David în viaţa voastră, cum aţi împărţit cariera cu jobul de părinte?

Când a venit David pe lume, noi nu aveam magazinul și pot spune că aveam un program mai lejer. Eu am intrat în concediul de creștere a copilului, iar soțul mergea la job în continuare. Primul an al lui David a fost o perioadă extrem de frumoasă. Dormeam nopțile, am fost o fericită din acest punct de vedere. Știu că multe mămici trec printr-o ușoară depresie din cauza faptului că nu mai merg la job, că nu mai socializează, că fac aceleași lucruri toată ziua. Eu, în schimb, nu am simțit asta nici o clipă. În majoritatea timpului, eram eu și el, iar asta era minunat. Doamne, ce dor îmi e de perioada aceea! Desigur, aveam și momente în care voiam să mă relaxez și efectiv făceam „schimb de tură“, de aceea noi în primul an nu am ieșit împreună, ci doar separat. Practic, făceam cu rândul. 🙂

V-a inspirat faptul că aveţi un copil în afacerea pe care o deţineţi?

Da și nu. În momentul în care ne-am decis să dezvoltăm un business, David avea în jur de 1 an și jumătate. La momentul respectiv, ne-am gândit doar că ne dorim să fim independenți financiar și să avem mai mult timp să ne dedicăm fiului nostru. Din păcate, partea cu timpul nu prea ne-a ieșit.

Priviţi acest business şi ca pe o moştenire pe care vreţi să i-o lăsaţi fiului vostru?

Sincer, da. Mi-aș dori tare mult ca David să se implice în business-ul nostru, dar dacă ar fi să îl atragă alt domeniu, îl vom susține în ceea ce-și va dori. Deși cred că deja îl atrage ideea. Când trebuie să mergem la un eveniment sau o petrecere, este foarte încântat și imediat începe să probeze mai multe haine. Face parada modei prin casă, este foarte haios.

Spune-mi 3 principii de viaţă cu care îl creşteţi pe David!

Relaxare, Susținere și în același timp Rigoare. Vrem un copil care să aibă încredere în propriile forțe, dar care să înțeleagă faptul că trebuie să muncească pentru tot ce va avea.

Ce înseamnă un tătic elegant?

Consider că un tătic elegant este acel tătic care are, în primul rând, un aspect îngrijit ori de câte ori iese din casă, acel tătic care are atitudine și știe să poarte o haină.

Îl veţi învăţa şi pe David reguli legate de felul în care trebuie să porţi, ca bărbat, o haină?

Da, deja o facem. Are momente când trebuie să mergem în oraș și se îmbracă un pic mai elegant, dar îmi spune că vrea să poarte adidașii de alergat. Atunci îi explic cu ce gen de încălțăminte ar trebui să meargă. Uneori înțelege, alteori nu și își pune tot ce vrea el. Cum a fost anul trecut, când am mers la o terasă iar el, îmbrăcat în maiou cu pantaloni scurți, a ținut morțiș să se încalțe cu bocancii, în plină vară. Și i-am lăsat, bineînțeles.

Ne puteţi da câteva sugestii vestimentare pentru tăticii care citesc revista „Copii şi Părinţi“?

Sugestii vestimentare:
– Orice bărbat ar trebui să aibă în garderoba sa o pereche de pantofi maro, deoarece este o culoare foarte versatilă și merge combinată cu multe altele, de exemplu: gri, crem, bleumarin, alb, portocaliu etc.
– Sacoul ar trebui încheiat doar la primul nasture de sus, iar dacă avem o vestă sub sacou, acesta poate rămâne deschis.
– Combinații de culori pentru sezonul de primăvară-vară: alb, crem, bej, bleu, maro deschis.
– Combinații de culori pentru sezonul de primăvară-vară, pentru tătici mai îndrăzneți: alb-bleu-albastru electric-galben-verde-portocaliu.