Empatia în parenting – Cum să crești un copil fericit, independent și echilibrat

„Empatia în parenting” ne dezvăluie care sunt ingredientele de care au nevoie copiii noştri pentru a creşte frumos şi a-şi împlini potenţialul, pentru a-şi urma visurile şi a face din această lume un loc mai bun.

Shauna Shapiro, cercetător în psihologie şi expert în practicile stării de mindfulness, a creat acest ghid extrem de clar, cuprinzător şi practic împreună cu pediatrul Chris White. Autorii recomanda tipul de parenting conştient – mindful –, integrand practicile străvechi din tradiţiile spirituale ale Orientului în ştiinţa modernă şi folosindu-se de descoperirile din domeniul psihologiei.

Fără îndoială, disciplina este un ingredient necesar pentru copii. Prin disciplina şi autodisciplina îşi dezvoltă capacităţile esenţiale: autocontrolul, controlul impulsurilor şi competenţă socială. Însă, în cele mai multe situaţii, părinţii oscilează între a fi exagerat de permisivi sau prea autoritari. Autorii acestui volum ajung la concluzia că, de fapt, copiii au nevoie să primească o combinaţie echilibrată de iubire şi limitări. De aceea, au adăugat o dimensiune de pionierat la semnificaţia conceptului de disciplină, propunând că starea de mindfulness să fie un element de bază pentru o abordare plină de iubire în educaţia copiilor. Calitatea de a fi prezenţi într-un mod conştient este una dintre cele mai importante dimensiuni ale parentingului, iar această lucrare ne ajută să o cultivăm. Urmând pas cu pas ghidul „Empatia în parenting” – sau disciplina mindful – vom fi mai înţelepţi şi mai plini de compasiune în relaţia cu copiii noştri.

Puteţi achiziţiona cartea de pe