Este extraordinar să fii părinte!

O ştim pe Bianca Ioniţă din spatele pupitrului ştirilor KanalD. Şi-a intrat în uşor şi cu pasiune în rolul de mămică, se bucură de fiecare clipă petrecută alături de fiica ei, Eva Maria, dar şi de fiecare oră de somn în plus, împarte cu soţul ei, Daniel, grijile, îndatoririle, dar şi veselia care le umple casa. Ne-a povestit cum li s-a schimbat viaţa şi care sunt sentimentele pe care le-a trăit de când a devenit mămică.

 

1. Ce ai simţit în primul moment când ai aflat că eşti însărcinată şi cum ai ales să îl anunţi pe viitorul tătic? Ai pregătit un moment special?

Când am aflat că sunt însărcinată, iniţial nu am crezut pentru că îmi ieşise doar o linie şi un pic din cea de-a doua, deci nu ştiam dacă e valabil sau nu şi i-am trimis poza unei bune prietene care are doi copii şi ea mi-a zis că “da” e valabil şi să repet testul peste 2-3 zile. Pe viitorul tătic l-am sunat imediat, i-am trimis şi poza testului, dar amândoi am aşteptat rezultatul testului următor care s-a dovedit a fi pozitiv… minunat… a fost un moment de panică şi emoţie puternică pentru amândoi, nu realizam ce urmează, dar euforia aceea a fost wow… Un moment special am pregătit pentru părinţii noştri, invitându-i la masă într-o seară, după ce făcusem deja ecografia şi se vedea clar faptul că vor deveni bunici. S-au emoţionat toţi şi erau foarte fericiţi pentru noi.

 

2. Viaţa voastră s-a schimbat complet. Cum vă descurcaţi cu responsabilitățile?

Da, viaţa noastră s-a schimbat şi îmbunătăţit în acelaşi timp. Este extraordinar să fii părinte, să ai cea mai grea meserie din lume, să fii cel mai fericit om atunci când te uiţi la copilul tău, este o binecuvântare. Ne descurcăm de când am născut-o pe Eva, zic eu, onorabil. Noi am dorit să ne ocupăm de ea exclusiv, bunicii sunt şi ei prezenţi de fiecare dată când le cerem ajutorul, dar în general ne-am dorit să fim noi 3, pardon 4 pentru că avem şi un Bulldog Francez, pe Unu.

 

3. Cum reacţionezi când cea mică are o problemă? Te panichezi sau încerci să rămâi calmă şi să găseşti cea mai bună soluţie?

La prima febră a fost cu emoţii… cam pe la 9 luni şi ceva s-a întâmplat: eram la Comana, seara pe la ora 21, mi-am dat seamă că era cam prea caldă şi când i-am pus termometrul avea 39.9,dar ea dansa în scutec prin cameră. Ştiam ce trebuie să fac pentru că am prietene care au copii şi mi-au dat sfaturile necesare în caz de febră mare: dezbrăcat copilul, pus prosop uşor rece pe copil, dat antitermice şi urmărit temperatura. Încerc să rămân calmă şi în acelaşi timp caut cele mai eficiente şi simple soluţii care să funcţioneze pentru copilul meu.

 

4. Descrie-ne o zi din viaţă alături de Eva Maria. Aveţi deja anumite tabieturi?

Acum aproape de 2 ani s-au schimbat multe, dar momentul de dimineaţă când se trezeşte şi ne strigă de la ea din pătuţ şi o aducem la noi în pat între noi este cel mai frumos şi minunat moment… noi ne gogolim cu ea şi este cel mai tandru tabiet al nostru. Alte tabieturi nu prea avem. Ritualul zilnic, trezit, gogolit, mic dejun, plimbarea de dimineaţă, prânzul, somnul de prânz, joaca de după amiază, cina, băiţa şi somn până dimineaţa, când o luăm de la capăt.

 

5. Care a fost cel mai emoţionant moment de când a venit pe lume fetița voastră?

Au fost foarte multe, prima grimasă, primul zâmbet, prima rostogolire, primul pas, primul dans, primul cuvânt, al doilea cuvânt şi sunt foarte multe.

 

6. În opinia ta, o mămică trebuie să aleagă între carieră şi viaţa de familie?

În opinia mea, nimeni nu trebuie să facă nimic pentru că trebuie, facem ce simţim şi toate au un rost. Cariera poate fi oricând pe locul următor familiei.

 

7. Care este secretul de a avea o carieră de succes și în același timp de a fi mamă?

Nu cred că există un secret, există faptul că faci ceea ce simţi şi nu are nicio legatură una cu alta… sunt două lucruri complet diferite cu stări şi sentimente diferite, cu griji şi preocupări diferite. Trebuie doar să te organizezi foarte, foarte bine cu totul.

 

8. Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc să nu-și piardă identitatea profesională sau pasiunile atunci când devin mămici?

Nu am niciun sfat în afara aceluia ca ele să facă ceea ce simt întotdeauna, nu ştiu ce e aia identitate profesională… vorba aceea, dacă vrei, poţi… mamele sunt un tot unitar şi eu cred că ele pot orice şi pot duce multe, doar sunt mame.

 

9. Ai schimba ceva la viața ta în calitate de mamă? Dacă da, ce anume?

Aş schimba timpul, dacă ştiam că este atât de frumos şi special voiam să fac copii mai tânără, dar toate la timpul lor.