Frumuseţea vine din suflet şi din… trusa de make-up

Ana-Maria Crivineanu este make-up artist şi eyelash artist, iar în timpul sarcinii şi-a descoperit o nouă pasiune. Despre cum a inspirat-o faptul că urma să devină mamă, aflaţi din interviul cu ea!

Revista „Copii și Părinţi“: Ești make up artist de profesie. Care sunt produsele care nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj a unei femei?

Ana-Maria Crivineanu: Noi, femeile, nu avem niciodată suficiente produse de machiaj, însă sunt câteva care chiar nu ar trebui să lipsească din trusa noastră: crema hidratantă, baza de machiaj (primer), loţiune sau şerveţele demachiante, fond de ten (adaptat în funcție de tenul fiecăreia), anticearcăn, corector, pudră, balsam/gloss de buze, farduri în nuanţe neutre.

Cum te-ai apropiat de acest domeniu?

Într-o primă fază, am făcut un curs de automachiaj din dorința  de a ieși din monotonia muncii de birou şi de a învăța cum îmi pot pune în valoare trăsăturile feţei. Apoi, mi-a plăcut aşa mult, încât am mai urmat două cursuri de perfecţionare şi am început să particip la evenimente.
Dar de aplicarea de gene false?
Popularitatea extensiilor de gene fir cu fir a crescut în ultimii ani, iar în urma solicitării clientelor, am absolvit şi un curs în domeniu. Extensiile de gene fir cu fir au diferite forme şi curburi, acestea personalizându-se în funcție de forma ochilor şi a cererii clientelor. Aplicate corect, îţi oferă senzualitate şi feminitate.

Cum ai defini un machiaj perfect?

Din punctul meu de vedere, machiajul perfect este cel care îţi evidenţiază calităţile feţei. Întotdeauna vom pune accentual pe ochi sau buze luând în considerare culoarea irisului şi a garderobei.

În timpul sarcinii, multe graviduţe se plâng de probleme cu tenul. Care sunt trucurile de make up cele mai la îndemână pentru a „camufla“ acele pete roşii?
Din fericire eu nu m-am confruntat cu astfel de probleme, însă un corector verde (pentru pete roşii) și un fond de ten cu acoperire medie pot face minuni.

Care e greşeala cea mai frecventă pe care crezi că o fac femeile când se machiază?

Majoritatea femeilor îşi conturează sprâncenele în mod excesiv şi în culori mult mai închise decât nuanţa părului.

Când ai fost insărcinată, ai acordat imaginii aceeași atenție ca înainte?

În timpul sarcinii am avut chiar mai multă grijă de imaginea mea decât înainte. Pe lângă măştile cosmetice pe care mi le preparam singură, nu ieşeam niciodată din casă fără a folosi o cremă cu factor de protecție solară, fond de ten, anticearcăn, blush și balsam de buze, ceea ce le sfătuiesc pe toate graviduţele să facă, pentru că le va reda încrederea în sine.

Cum a fost sarcina pentru tine? Ai simțit că devii mai creativă?

În timpul sarcinii mi-am descoperit o nouă pasiune: cea pentru handmade. Astfel, am început să confecționez diferite obiecte de decor pentru camera fetiţei mele. Am desenat, croit și cusut (totul manual) nori zâmbăreți, luna și stelele, bufniţe, pernuțe, elefanţi zburători, litere colorate. Am vrut să creez o poveste, cu obiecte originale, pe care nu le găsesc în magazine. Mă bucur că am reușit.

Cum îți vezi viața acum, după ce ai devenit mămică?

Încă suntem în procesul de cunoaștere reciprocă, Timeea are doar două săptâmâni de când a venit pe lume. Însă, deşi viaţa mea nu mai e ca înainte, nu aş schimba nimic din ce am şi ce fac acum.

Ana-Maria Crivineanu
make-up artist şi eyelash artist,
tel.: 0736 071 269