Hidroterapia

Prin combinația dintre căldură, masaj și apă, hidroterapia este metoda ideală de a scăpa de stres sau dureri. În esență, aceasta se bazează pe aceleași tehnici ca ale masajului clasic (termic, mecanic și chimic) prin intermediul apei. Acest tratament este indicat de către doctori în relaxare, recuperare și tratarea durerilor cronice. Prin hidromasaj, mușchii se tonifiază iar metabolismul se accelerează ajutând la curele de slăbire.

Temperatura crescută ajută la dilatarea vaselor de sânge, astfel țesuturile lezate vindecându-se și pielea căpătând un aspect mult mai sănătos. Jeturile de apă ajută la eliberarea tensiunii musculare, având un efect benefic în entorse sau rupturi de fibre musculare.

Jeturile de apă pot oferi un masaj al țesuturilor în profunzime sau unul ușor, relaxat. Adăugând săruri de baie, hidromasajul devine soluția ideală împotriva stresului cotidian, relaxând atât corpul cât și mintea.

De ce este important hidromasajul pentru sănătatea noastră?

• atenuează febra și întinderea musculară;
• ajută la relaxarea mușchilor și fluidizarea circulației sangvine;
• tonifică țesuturile și mușchii în profunzime;
• detensionează mușchii și elimină durerile;
• îmbunătățește aspectul epidermei;
• combate durerile cronice ale bazinului;
• combate celulita ;
• ajută la refacerile după accidente;
• reduce tensiunea cerebrală.

Hidromasajul și cromoterapia

Cromoterapia utilizează proprietățile luminii colorate pentru a produce reacții de ajustare psihologică, favorabile restabilirii sănătății. Acest sistem, bazat pe principii simple de biologie și de psihologie se bazează pe legile luminii, opticii și fenomenelor electromagnetice.
Tratamentele cu lumină colorată, difuzată sub forma unor sisteme concepute special, pot fi prescrise sub forma unor băi de lumină colorată. Cromoterapia este indicată mai ales în următoarele cazuri: îmbătrânire prematură a pielii, oboseală, depresie, anxietate, insomnii, obezitate, deficiențe imunitare, tulburări de atenție, probleme articulare, fracturi, arsuri, răni etc.

Hidromasajul și frumusețea

Ridurile şi lipsa de elasticitate a pielii sunt semne frecvente ale unui organism lipsit de vitalitate. Efectele hidromasajului asupra pielii se văd după aproximativ două săptămâni de la începutul terapiei.
Cu doar 15 minute, înainte de culcare, o ședință de hidromasaj te ajută să te refaci după o zi obositoare și te mențin în formă maximă.